Galant - Ogólne - Podpalony Galant-potrzebuje dawcy czy złomowania??
wujek87 - 30-10-2011, 21:37 Temat postu: Podpalony Galant-potrzebuje dawcy czy złomowania?? Witam.Szukam gdzieś pomocy,poniewaz jakiś świr podpalił mi auto za które musze płacić raty.Została podpalona prawa przednia opona,spaliła sie elektryka,obudowa rozrządu,nadtopiony pasek,deska rozdzielcza.Strażacy dołozyli swoje 5gr wybijając szyby i niszczac maske a przy tym chłodnice i zderzak.Czy opłaca mi sie to naprawiać i jak tu części załatwic (kupic drugie auto) ;-( Nie wiem jak zamieścic fotki tutaj.Pozdrawiam Wojtek
link do foto
http://stalowemiasto.pl/a...=pokaz&id=23661
Juiceman - 31-10-2011, 10:20
Kupuj całego anglika to będzie najtańsza opcja chyba
misio-1992 - 31-10-2011, 10:31
No i takich ludzi to trzeba że tak powiem tępić.
I coś to komuś dało że podpalił oponę. Aż strach zostawić samochód na parkingu.
łepa27 - 01-11-2011, 07:54
Ja bym kupił drugiego na czesci lub puknietego oczywiscie z całym przodem Przelicz sobie koszta materiału i robocizny czy ci sie oppłaca naprawa Powodzenia
Krzysek - 01-11-2011, 10:10
Na allegro jest ( już dość długo) srebrny anglik w kombi za 3700
Jakby kolor ( odcień) byłby taki sam to i koszta malowania odchodzą maski i błotnika .
mar111cin - 01-11-2011, 11:07
szczerze to przykra sprawa, ale ja bym się zastanawiał czy lepiej tego spalonego na części nie sprzedać.
dlaczego? z tego co widać on się ładnie jarał, blachy w tym miejscu pewnie ładnie ucierpiały, do tego jeszcze strażacy hartowanie im zrobili. Nie no tak szczerze to za bardzo nie chciałbym się w takiej sytuacji wypowiadać, ale zapytaj jakiegoś łebskiego rzeczoznawce, mechanika, co o tym myśli. Nie wiem do końca co się dzieje z samochodem w takich przypadkach, ale domyślam się że blachy w tym miejscu zrobiły się albo miękkie, albo kruche, bo są przepalone. A widać że jest to mocowanie prawego kielicha, nieprawdaż ?
Owczar - 01-11-2011, 12:33
Mam takie samo zdanie. Maskę i błotnik wymienisz, ale to co pod spodem już nie. Blacha na pewno dostała niezłą temp. Jeśli teraz się trzyma to i tak ją ruda zje w zastraszającym tempie.
|
|
|