LPG - Rejestracja LPG
Karwoś - 26-11-2006, 20:31 Temat postu: Rejestracja LPG Prozę was o pomoc
Czy po zamontowaniu LPG żeby go wbić do dowodu trzeba mieć fakturę zakupu instalacji, fakturę montażu czy nic nie jest potrzebane - tzn bez faktury, która, powiedzmy, gdzieś się zgubiła
Anonymous - 26-11-2006, 21:27
nie mam pojecia ale na zdrowy rozum musisz miec dowod tego ze instalacje zamontowal ktos z autoryzacja?
akbi - 26-11-2006, 21:32
Musisz mieć f-re i jakiś Certyfikat (nie pamiętam dokładnie - homologacja to jest chyba jakaś)
Karwoś - 26-11-2006, 21:38
Właśnie o to chozi - homologacja itp jest ale z fakturą może być problem - jak juz wspomniałem się zgubiła - nie da się tego jakoś obejść?
akbi - 26-11-2006, 21:49
Podjedź tam gdzie Ci zakładali gaz, muszą Tobie duplikat faktury wystawić … i po problemie.
Marcino - 26-11-2006, 22:28
Niestety misisz mieć fakture, bez tego nie przejdzie, nieważne kwaota ma być faktura, przerabiałem, dodatkowo musisz posiadać świadectwo homologacji na zbiornik, to wszytko podbite przez uprawnionego gazownika. Z tymi kwitami do urzędu i wbijają ci pieczatke ze " samochód przystosowany do zasilania LPG".. lub coś w tym stylu. Aha homologację wozisz ze soba na kazdy przeglad przez 10 lat.
POzdrawiam
Karwoś - 26-11-2006, 22:40
Tylko że ja "zgubiłem" tę fakturę a nie zgubiłem (tzn mogę ewentualnie "zgubić") tylko jak to potem wbić w dowód?? Homologacja itp oczywiście by się nie "zgubiła".
Adaho_krak - 29-11-2006, 23:46
Karwoś, miałęm taki problem jak Ty i niestety faktura jest wymagana przy rejestracji tak jak i w/w przez kolegów dokumenty, ja homologacje miałem i wszystko co tzreba, brakowało mi faktury, podjechałem do zakładu montującego gaz i grzecznie zapytałem czy nie mogliby mi wystawić faktury, w dwóch odmówili w trzecim za 100zł wypisali
POWODZENIA
Karwoś - 30-11-2006, 09:50
Już gaz zamontowany - z fakturką - jeszcze po tem bym miał problemy i jeździł szukał - więcej na paliwo bym wydał niż na fakturę I jest jak jest.
Adaho_krak - 30-11-2006, 14:18
Karwoś napisał/a: | Już gaz zamontowany |
Ja też miałem zamontowany ale fakturki mi brakowało 100 dałem za samą fakture
|
|
|