ASX Techniczne - [ASX Invite/Intense] Automatyczne zamykanie/otwieranie drzwi
danny82 - 10-11-2011, 12:14 Temat postu: [ASX Invite/Intense] Automatyczne zamykanie/otwieranie drzwi Witam,
czy kto¶ z Was wie jak uruchomić funkcje automatycznego zamykania drzwi zaraz np. po odpaleniu / przekreceniu kluczyka i ich otwieraniu np. przy gaszeniu silnika?
Bardzo przydatna funkcja chroni±ca przed złodziejami, która miałem w nissanie.
Wiem ze w ASX'sie można taka funkcje uruchomić tylko jeszcze nie wiem jak.
P.S. Pytanie dotyczy wersji wyposażenia bez Navi, bo w wersji z Navi, chyba jest taka opcja w konfiguracji.
krzychu - 10-11-2011, 13:17
Nie ma takiej funkcji. Ewentualnie alarm może mieć takow± funkcje...
vavoom - 23-11-2011, 11:38
A czy kto¶ wie, jak ustawić, aby przy jednokrotnym naci¶nięciu UNLOCK na kluczyku, otwierały się tylko drzwi kierowcy, a przy dwukrotnym wszystkie zamki?
tmp - 23-11-2011, 12:55
vavoom napisał/a: | A czy kto¶ wie, jak ustawić, aby przy jednokrotnym naci¶nięciu UNLOCK na kluczyku, otwierały się tylko drzwi kierowcy, a przy dwukrotnym wszystkie zamki? |
Jest to opisane w instrukcji na stronie 1-06: "Ustawianie funkcji odblokowanie drzwi". Działa zgodnie z oczekiwaniami.
vavoom - 23-11-2011, 13:23
tmp napisał/a: | Działa zgodnie z oczekiwaniami. |
Niestety, nie działa, chyba, że co¶ Ľle robię - drzwi otwarte, ¶wiatła off, kluczyk w rękach, wciskam i trzymam przycisk LOCK, po 4 sekundach wciskam i trzymam przycisk UNLOCK, zwalniam LOCK, zwalniam UNLOCK.
tmp - 24-11-2011, 11:47
Hmm, u siebie ustawiałem to rok temu więc pamięć już nie tak ¶wieża. Działa do dzi¶ mimo dwukrotnego upgrade oprogramowania "w międyczasie".
Może spróbować tak: drzwi otwarte, ¶wiatła off, wyj¶ć z samochodu, kluczyk w rękach, wcisn±ć i przytrzymać przycisk LOCK, wcisn±ć i przytrzymać UNLOCK, odczekać 4 sekundy, zwolnić LOCK, zwolnić UNLOCK.
vavoom - 24-11-2011, 12:01
tmp napisał/a: | Może spróbować tak |
Niestety nie działa. W samochodzie zamontowany jest autoalaram (montowany przez salon), może to ma jaki¶ wpływ...
Jarl - 01-02-2017, 10:35
Mam od jakiego¶ czasu wersje bezkluczykow± i próbuję ustawić otwieranie aby było tak, jak wcze¶niej w innych japońcach, tzn. pierwsze naci¶niecie – otwieraj± się tylko drzwi kierowcy, a dwukrotne naci¶niecie – pozostałe zamki.
Czy fakt, ze nie udaje się tego ustawić zgodnie z instrukcj±, może wynikać z faktu, ze założono mi alarm?
tokyo - 20-02-2017, 22:35
nie ma to nic wspolnego.
moze byc poprostu zablokowane i mozna to tylko zrobic z poziomu komputera serwisowego
|
|
|