To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Wymiana żarówek w tablicy rejestracyjne

Anik93 - 10-11-2011, 17:32
Temat postu: Wymiana żarówek w tablicy rejestracyjne
Witam, posiadam Mitsubishi Lancer Sedan (rocznik 2005) wiecie może jak wymienić żarówki oświetleniowej tablicy rejestracyjnej tylnej? Z góry dzieki.
conrad - 10-11-2011, 23:06

Podejrzewam, że w aucie z 2007 roku nie zmieniło się wiele...po otworzeniu klapy bagażnika, zobaczysz "tapicerkę" klapy bagażnika. Jest ona zamontowana na wykręcanych kołkach, tzn. po odkręceniu kołków i ich wyciągnięciu jesteś w stanie zdemontować wykładzinę, pod którą znajdują się przewody elektryczne i gniazda żarówek. Po przekręceniu wtyku z żarówką w gnieździe, wyciągasz wtyk, montujesz nową żarówkę, wkręcasz wtyk...od zewnątrz nic nie robisz. Wymiana żarówek tylnej tablicy, zajmuje około 10 minut.
Misiek :) - 11-11-2011, 19:38

Zgadzam się, że przedlift ma tak samo :)

Jak robisz to rób od razu obie. Uważaj aby nie pogubić wpinek. Ja bym wyją i od razu wsadził w podkładki. Potem tylko się wciska.

maciekz - 16-01-2016, 14:30

A w kombi wymienia się z zewnątrz? Nie dam rady odkręcić śrub, a misiaczki mogą się kiedyś przyczepić :P Najważniejsze, że dwie żarówki przepalone, bo jakby była tylko jedna to by mnie denerwowowała :D
Bizi78 - 16-01-2016, 15:59

maciekz napisał/a:
A w kombi wymienia się z zewnątrz?

rudi88 - 17-01-2016, 00:29

Pisałem już w innym wątku że da się w kombi z zewnątrz bez wykręcania lampki.
Lampki u nas są podobne do tej: http://imged.pl/lampka-po...8-10562064.html Tylko nasze przykręcane na rdzewiejące śrubki. Trzeba przez szparę przy lampce paluchami wymacać tą szarą wtyczkę z kabelkiem i przekręcić w lewo. W niej siedzi żarówka. Trochę za pierwszym razem trzeba poćwiczyć a potem zmiana żarówki to moment.

cygan84 - 14-04-2016, 08:18

rudi88 napisał/a:
Pisałem już w innym wątku że da się w kombi z zewnątrz bez wykręcania lampki.
Lampki u nas są podobne do tej: http://imged.pl/lampka-po...8-10562064.html Tylko nasze przykręcane na rdzewiejące śrubki. Trzeba przez szparę przy lampce paluchami wymacać tą szarą wtyczkę z kabelkiem i przekręcić w lewo. W niej siedzi żarówka. Trochę za pierwszym razem trzeba poćwiczyć a potem zmiana żarówki to moment.

To jest dobry patent...śrubki nie chcą się odkręcić,to wystarczy zrobić jak kolega napisał 3 minuty i żarówka wymieniona! :D

Balon - 14-04-2016, 18:19

... ja tak w kombi wymieniałem , poszło szybko ale ręce całe poobdzierane :D odkręcić nie problem - gorzej przykręcić, to samo z przeciwmgielnym, odkręciłem bez problemu ale przykręcić gorzej - dałem radę za którymś razem