Chcę Kupić Outlandera - Outlander 2.0 Turbo
goodpilot - 15-11-2011, 07:56 Temat postu: Outlander 2.0 Turbo Witam wszystkich
Możecie mi powiedzieć co to za wersja?
http://otomoto.pl/mitsubi...-C21255276.html
Szczególnie chodzi mi o światła, bo patrząc na inne samochody z tego rocznika to mają inne lampy.
Pozdrawiam
macia - 15-11-2011, 08:57
To zwykła wersja turbo, a na światła ktoś po prostu ktoś wsadził te wieśniackie nakładki:)
PiotrKw - 15-11-2011, 15:11
goodpilot napisał/a: | Szczególnie chodzi mi o światła, bo patrząc na inne samochody z tego rocznika to mają inne lampy. |
Wyglądają na światła tuningowe Helli . Najczęsciej występują w wersji ksenon( krótkie) i osobne długie i kierunkowskaz. Występują w kompletach ze spryskiwaczami i korektorem położenia z czujnikiem montowanym na elementach zawieszenia.
Wszystkie elementy są produkcji Hella i posiadają homologację.
10wojtek10 - 16-11-2011, 19:16
macia napisał/a: | te wieśniackie nakładki:) |
... to akcesoryjne lampy xenonowe (jak pisał mój przedmówca), które kosztowały jedyne 6.000zł w ASO.
Była to jedyna możliwość zamontowania homologowanych xenonów w outlanderze CU.
goodpilot - 17-11-2011, 10:50
Siemka
Czyli mam rozumieć, że te opisy aukcji w których wszyscy piszą, że są ksenony w I to nie prawda? Czyli tam są soczewki?
A jak z samopoziomowaniem tak jak w ksenonach jest w pierwszej gen czy nie.
I ostatnia sprawa próbował ktoś montować markowe HID-y w outku.
Pozdro
PiotrKw - 17-11-2011, 16:04
goodpilot napisał/a: | że te opisy aukcji w których wszyscy piszą, że są ksenony w I to nie prawda? |
Może i prawda ale bez homologacji , zestaw Xing- ping dobry na wszystko.
goodpilot napisał/a: | Czyli tam są soczewki? |
Tak , sa to pojedyncze reflektory HID- soczewkowe Hella oraz reflektory drogowe na żarówkach H1
goodpilot napisał/a: | A jak z samopoziomowaniem tak jak w ksenonach |
Jest czujnik ( ultradżwiękowy) montowany z tyłu samochodu , mierzy odległość od podłoża i wraz z jej zmianą po obciążeniu ( kalibruje się go przy pomocy stawiania i zestawiania na centralce magnesu z jednoczesnym obciążaniem samochodu ) koryguje silniczkami ( jak przy zwykłych lampach) położenie lamp . Można tez podpiąc do centralki równiez czujnik na przednią częśc samochodu . Korekta odbywa się w oparciu o pomiary z dwu czujników. Całość jak pisałem produkcji Hella .
Mam taki zestaw ( z jednym czujnikiem ) u siebie w Pajero.
macia - 19-11-2011, 16:19
10wojtek10 napisał/a: | to akcesoryjne lampy xenonowe (jak pisał mój przedmówca), które kosztowały jedyne 6.000zł w ASO.
Była to jedyna możliwość zamontowania homologowanych xenonów w outlanderze CU |
Po pierwsze primo: pisałem o nakładkach, bo świateł to przez nie na tych zdjęciach nawet nie widać No chyba, że coś mi na wzrok padło
Po drugie primo: mam w swoim turboczarnuchu zakładane w aso na gwarancji ksenony i wybacz mi ale żadnych nakładek nie widzę
Hubeeert - 19-11-2011, 16:24
macia nie kłóć się - nie masz racji
macia - 19-11-2011, 16:29
Hubert - nie kłócę się - to raz:)
Dwa: gdzie nie mam racji? Ksenony mam, a nakładek brak:) A w tym z ogłoszenia to świateł nie widać... So?
PiotrKw - 20-11-2011, 19:06
Hm... też się nie upieram ale..... przypomina mi się przypadek pokazywany w Turbo Kamerze na Tvn Turbo gdzie klient miał problem z Nissanem o ile pamiętam Nawarrą gdzie zainstalowano mu u dealera ....... zestaw jak sie okazało - "Xing-Ping" . Traf chciał że wypaliła się komora silnika do końca nie wiadomo co było przyczyną ale mocno podejrzewano instalację HID a ubezpieczyciel ..... wiecie co powiedział . Klient twierdził, że zakładał ksenony nie w garażu a u dealera i nie musi się znać co ma założone .
Tak więc ....
slapie - 20-11-2011, 23:31
A moze ktos ogladal wlasnie to autko co stoi u zdunka?
bo cena niezla i jezdzi tez fajnie... Prosze o info bo poza wiesniackimi reflektorami reszta wydaje sie okej... no i przerysowana prawa strona, lewa po lakierowaniu, braki w napisie outlander z tylu,brak zaslepki spryskiwacza z przodu, pasek klinowy do wymiany i brak roletki bagaznika....
http://otomoto.pl/mitsubi...-C21255276.html .
Swoja droga jak kupie (ewentualnie to ksenony zamienie na normalne reflektory ktore sa w tym modelu...
Dzieki za ewentualna rada...
Hubeeert - 21-11-2011, 08:14
macia napisał/a: | Dwa: gdzie nie mam racji? Ksenony mam, a nakładek brak:) A w tym z ogłoszenia to świateł nie widać... So? | Zobacz jakie masz oznaczenie na kloszach. To nie są nakładki, to są zamienniki, kompletne.
mario mario - 21-02-2012, 06:26
A ja mam pytanko o ASB. Czy ktoś z was spotkała się z wersją 2,0 turbo ze skrzynią automatyczną, czy wychodziły seryjnie takie, czy tylko na zamówienie?
desti - 21-02-2012, 18:41
mario mario, Wersja turbo wychodziła tylko ze skrzynią manualną 5 biegową przynajmniej nie spotkałem jeszcze Turbiaka z automatem
|
|
|