Off Topic - wesoła twórczość rodzimych drogowców
HouseM - 27-11-2011, 13:12 Temat postu: wesoła twórczość rodzimych drogowców Wczoraj zauważyłem to pomysłowe rozwiązanie niedaleko mojego domu. Nie mogę do dzisiaj zrozumieć co miał autor na myśli budując ten płot na środku chodnika. ?
Aż sfilmowałem to zjawisko. Co o tym sądzicie ?
http://youtu.be/2wuR3VxinBM
Trik - 27-11-2011, 13:20
Szkoda, że nie zrobiłeś większej perspektywy dla całości. Ten niby chodnik to raczej utwardzone pobocze na łuku, skrzyżowaniu. Z tego co widać to rzeczywisty chodnik jest za zieleńcem. Bariery i inne elementy typu oznakowanie, słupki, są wbudowywane w tzw skranji i w zależności od rodzaju drogi skrajnia może mieć 50 cm i więcej, czasem mniej
jaceksu79 - 27-11-2011, 14:07
Trik, Ty to zawsze na wszystko znajdziesz wytłumaczenie
HouseM, dobre
JCH - 27-11-2011, 19:56
HouseM napisał/a: | Nie mogę do dzisiaj zrozumieć co miał autor na myśli budując ten płot na środku chodnika. ? | Żeby tam samochody nie parkowały.
W Katowicach, na jednej z ulic w centrum, na chodnikach są wbudowane ławki. Czy ktoś tam kiedyś usiadł i kontemplował .... no właśnie - co? Wątpię
rosomak1983 - 27-11-2011, 20:32
jak to nie wiecie ??? teraz robia dwa pasy dla pieszych i oddzielaja zeby nie było czołówek
sieegurd - 27-11-2011, 21:23
rosomak1983 napisał/a: | jak to nie wiecie ??? teraz robia dwa pasy dla pieszych i oddzielaja zeby nie było czołówek |
Dobre wytłumaczenie
|
|
|