Problemy techniczne - Galant Gti E33a 2.0 16v - jeden problem za drugim:(
carlRP - 13-12-2011, 16:13 Temat postu: Galant Gti E33a 2.0 16v - jeden problem za drugim:( Drodzy moim mili lista problemow jest długa ale mam nadzieje że chociaż części ich rozwiąże dzięki waszym sugestiom:)
Galant Gti 2.0 16v DOHC B+LPG ...
Problem z nierówna pracą na benzynie na gazie chodził prawie dobrze , czasami strzelał ale to pewnie wina starych kabli i świec....
ostatnio ku wielkiemu zdziwieniu padł mi alternator..no ale cóż wszystko rozumie alternator został zregenerowany jest w pełni sprawny.. po włożeniu go do Gala same problemy..na benzynie dławi się , nie wkręca się na obroty , gaz wciśnięty do dechy a na liczniku maks 2tys obrotów na LPG dławi się , przy każdym dodaniu gazu strzela...:(
Nie mam pojęcia już co robić...
Macie jakieś pomysły ??? chętnie posłucham i mam nadzieje ze pomogą mi ..
Z góry dziękuje
Kamil_Ziomek - 13-12-2011, 17:12
Zapomniałeś dodać jaki masz lpg ?( sekwencja?). Może to wina wylanych kondensatorów w komputerze.
carlRP - 13-12-2011, 21:19
Nie nie mam pierwszą generacje lpg niestety...
Kamil_Ziomek - 14-12-2011, 08:39
czyli problem z wtryskami odpada bo na gazie też nie działa poprawnie. Ja bym stawiał na zapłon ale nie wiem jak to w E33 rozwiązali. Poszukam coś jak wrócę z pracy.
Hubeeert - 14-12-2011, 11:55
Kamil_Ziomek napisał/a: | Może to wina wylanych kondensatorów w komputerze. |
Skupiłbym się na tym.
Instalacja pierwszej generacji oznacza, że tzw "komputer" do LPG ogranicza się do odcięcia wtrysków - mieszalnik i tak leje gaz jak chce.
Wypieprz tą pożal się Boże instalację, zrób porządek w dolocie, poszukaj nieszczelności, wymień kondensatory w ECU, wymień kable i świece, ustaw zapłon na benzynie.
Zacznij naprawiać.
carlRP - 14-12-2011, 12:02
Przy dzisiejszych cenach paliwa napewno instalacji nie wywale....
sprawdze te kondensatory w ecu , świece i kable właśnie zamówiłem , ustawien zapłon na benzynie i zobaczymy
Hubeeert - 14-12-2011, 12:08
carlRP napisał/a: | Przy dzisiejszych cenach paliwa napewno instalacji nie wywale.... | To zmień na III lub w ostateczności II generację. I to mieszalnik jak gaźnik - takim czymś rozpieprzysz silnik...
carlRP - 19-12-2011, 11:48
No i naprawiłem wymiana świec i kabli i wszystkie problemy zniknęły:)
|
|
|