Carisma - Techniczne - [Carisma] Czujnik ciśnienia oleju - Cari II 2000r
comedy_hut - 19-12-2011, 09:39 Temat postu: [Carisma] Czujnik ciśnienia oleju - Cari II 2000r Witam Wszystkich,
mam pytanie gdzie znajduje się czujnik ciśnienia oleju? Zapala się i gaśnie kontrolka oleju w zupełnie nieoczekiwanych momentach, silnik pracuje bez zarzutu - olej jest ok, nie ma wycieków.
Dzięki i pozdrawiam!
Mario - 19-12-2011, 10:17
Może to trochę pomocne będzie - KLIK Mam nadzieję, że dobrze wyszukałem silnik, na tej stronce poszukaj jeszcze jak by coś nie tak było.
pozdrawiam
MichuGdy - 19-12-2011, 11:27
W razie czego mam taki na zbyciu - 10 zł
Miałem taki sam problem. Sprawdź, czy może wtyk nie zaśniedział, osobiście zdemontowałem plastikowy wtyk, oczyściłem papierem ściernym, a w jego miejsce założyłem konektor + koszulka termokurczliwa.
Zdjęcie wtyku:
pozdrawiam
Saqu - 19-12-2011, 16:27
MichuGdy, to na pewno czujnik ciśnienia oleju?
obstawiłbym, że czujnik ciśnienia oleju będzie gdzieś w bloku w okolicach filtra oleju
MichuGdy - 19-12-2011, 17:23
Ten czujnik jest tak jak w schemacie na bloku z tyłu, jakieś 20 cm od plastikowej pokrywy silnika, trudny dostęp.
A co do zdjęcia powyżej to teraz mi się przypomniało, że miałem problem z wskazówką temperatury silnika, ten konektor wyżej właśnie od tego był. także sorry za wprowadzenie w błąd.
A tutaj zdjęcie czujnika:
|
|
|