To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] Lusterka zewnętrzne - lift

noman - 29-12-2011, 00:00
Temat postu: [2.8 TD] Lusterka zewnętrzne - lift
Witam wszystkich serdecznie! Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero 2 wersja po tzw. lifcie 1999 ;-)
Auto kupiłem z paroma defektami ale myślę, że z pomocą Was uda mi się je w miarę bezboleśnie usunąć. Jednym z nich jest lusterko prawe które kwalifikuje się do wymiany. Stad pytanie czy lusterka w autach poliftowych czymś się różnią od tych z przed liftu? Chodzi mi kształt, mocowanie i podłączenie kabli. Pytam, bo wiele jest ofert na Allegro ale z wcześniejszych roczników. A może ktoś wie jakie jeszcze inne zasadnicze poza błotnikami i zderzakiem różnice w modelach po lifcie? Dobrze by było wiedzieć na przyszłość.. ;-)

barciuu - 29-12-2011, 12:12

Witaj.
Wydaje mi się że wersja z silnikiem 2,8 po lifcie ma elektroniczna pompę wtryskową.
Pozdrawiam.

Anonymous - 30-12-2011, 09:02

barciuu napisał/a:
Witaj.
Wydaje mi się że wersja z silnikiem 2,8 po lifcie ma elektroniczna pompę wtryskową.
Pozdrawiam.

Prawdopodobnie fałsz.
Lift był przeprowadzony w roku 1997. Jedyny kolega Faraonix, który to miał elektroniczną pompę wtryskową ma autko z 1996r i z informacji które swego czasu podawał z okazji konwersji na mechaniczną pompę wtryskową wynika, że tylko w okolicach 1996 roku było tworzone Pajero z dieslem o mocy 140km, a nie jak z pompą mechaniczną 125km.

Jak się mylę to wiecie co zrobić :wink:

noman - 02-01-2012, 16:38

Lusterko juz wymienione ;-) Pasowało od rocznika 1995, co mnie bardzo cieszy gdyz dostępność cześci do 1999 jest jak widze dosc ograniczona..
zbyszekm2 - 02-01-2012, 16:42

noman napisał/a:
Lusterko juz wymienione ;-) Pasowało od rocznika 1995, co mnie bardzo cieszy gdyz dostępność cześci do 1999 jest jak widze dosc ograniczona..

E przesadzasz, u nas masz wszystko co chcesz :)

jabol66 - 23-01-2012, 22:29

Dokładnie jak coś potrzebujesz to też mam, całego anglika poliftowego na śrubki, Polecam się na przyszłość. A tak dla potomnych klamki np. są inne mają w inną stronę uchwyty do otwierania.