To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A] 1.5 12v Modernicazje w naszych misiach

rabitt19 - 09-01-2012, 18:06
Temat postu: [C62A] 1.5 12v Modernicazje w naszych misiach
Witam po długiej przerwie postanowiłem powrócić, mam misia 91r 1.5 90 koni odstawiłem go na pare miesięcy i tak stał sobie pod blokiem lecz gdy nowsze auto zawiodło postanowiłem spróbować odpalić mojego misia i tu zaskoczenie odpalił od strzała stwierdziłem że fajnie będzie doprowadzić go do stanu idealnego i tu też moja prośba chciałbym żebyście w tym temacie pisali o modyfikacjach i problemach jakie dokonaliście w misiach np ja miałem spory problem z wymianą zawieszenia bo części które kupowałem wg katalogu nie pasowały i np sporo pasowało od hyundaia pony... chciałbym wsadzić inne siedzenia ktoś już to robił? jak tak to od jakiego modelu pasują myślę też nad deską ponieważ muszę wymienić nagrzewnice więc jak już to rozkręcę to fajnie by było coś tam innego wstawić ;) szukam też zderzaków generalnie mam bardzo duży problem z częściami blacharskimi typu błotniki zderzaki ma ktoś dojście do takich rzeczy ?

Proszę o pisanie o wszystkim co tylko pasuje z innych aut do lancera 88-91r :)

WK89 - 09-01-2012, 18:37

jeżeli chodzi o blacharkę to polecam kupić całego trupa na części taniej wychodzi , co do zawieszenia to coś źle sprawdzałeś w katalogu to z tymi częściami jak elementy gumowe wahacze tuleje sprężyny czy amortyzatory nie ma większego problemu , z częściami karoserii jest spory problem bo lancelotów już coraz mniej
rabitt19 - 09-01-2012, 20:45

No właśnie w 2 różnych sklepach kupowałem części i ciągle jakieś złe więc albo ja mam jakąś specyficzną wersję albo sam nie wiem a dokonał ktoś już jakiś przeróbek :D ? proszę sie podzielić pomysłami
Zielu - 10-01-2012, 03:53

Raczej wszystkie elementy zawieszeń są dość łatwo dostępne na rynku, może sprzedawca źle sprawdzał w katalogu..Nie ma sensu porównywać z czego co pasuje, skoro są części dedykowane do Lancera :wink:

Nie kupowałbym trupa dla blach, bo najczęściej w takich autach jest właśnie zjedzona blacha, co najwyżej dla silnika na swap :wink: Jeśli chodzi o blachy to reperaturki błotników przednich i tylnych są dostępne, oczywiście trochę też kosztują..Pozostaje blacharz, a jeszcze lepiej wprawna łapa, migomat i wolny czas :)

Siedzenia pewnie podejdą od każdego auta, często ludzie pakują jakieś Recaro z Evo co oczywiście wiąże się ze koniecznością zmiany szyn.

mkm - 10-01-2012, 04:38

rabitt19, zapraszam do działu "Nasze Miśki".
Załóż tam temat, wrzuć kilka zdjęć Colta, napisz co masz, a co chcesz w nim mieć i na pewno sporo ludzi, którzy mieli lub mają ten model Ci pomoże. :wink:

rabitt19 - 10-01-2012, 14:43

dziękuje za odp jeszcze ostatnie pytanie kiedyś na forum była taka strona pewnego klubowicza gdzie opisywał jak np przeczyścić przepustnice wyregulować zawory itp czy ona jeszcze istnieje ?
:twisted:

WK89 - 10-01-2012, 16:31

chodzi ci o to http://mitsubishifan.pl/mitsubishifan/
rabitt19 - 10-01-2012, 17:51

Tak mega dziękuje :) daje pomógł :P