Chcę kupić Eclipse! - [1G 90-94] pomoc przy zakupie G1!
Anonymous - 23-01-2012, 21:27 Temat postu: [1G 90-94] pomoc przy zakupie G1! witam
mam okazje kupić eclipse G1 2.0 dohc zagazowane za 3tys...
co o tym myślicie, mógłby mi ktoś przedstawić jakie spalanie jest w takim eclipsie, jakie drogie części, co najczęściej się sypie i na co zwracać uwage przy kupnie eclipse?
Z góry dzięki za pomoc!
Kct - 23-01-2012, 22:46
nie kupuj
za ta cene to bedzie parch, jak pytasz o spalanie to Cie nie stac, a sypie sie wszystko - to eclipse
tak obiektywnie, zadbane 1g kosztuje ~5tys i nie ma okazji w tym temacie
Anonymous - 23-01-2012, 22:55
kolegoKct, dlaczego mnie nie stać?
szeskey - 23-01-2012, 23:10
misiek pali w zalzności od pory dnia tygodnia ,mój np od poniedziałku do piątku,pali ok 10 spokojnego przemieszczania sie po miescie .Natomiast w sobotę wieczorem pali już 14 ...coprawda wtedy przemieszczam się dużo szybciej ale to dla tego żeby nie tracić weekendu bo w wakacje jadąc w trasę ,wypił średnio ok 7 na 100,bo mu sie nie spieszyło
co do sypania się hmmmm myślę że jak sie dba to szału nie ma ,to japoniec jest więc awaryjny nie jest jakoś strasznie.Pojawiają sie problemy z kompem i z "rudym" na blasze w niektórych miejscach,co mówie na swoim przykładzie.
Ceny części są rozsądne,wiadomo że jak chcesz jakiejś wysokiej klasy zamienniki , lub oryginały rodem z salonu mitsubishi to liczysz się z kosztami,ale jakościowo dobre zamienniki są przystępne finansowo dla przeciętnego zjadacza chleba
A co do KCT pastuch z ciebie że tak powiem
Tiamat - 24-01-2012, 09:21
leigimas napisał/a: | G1 2.0 dohc zagazowane za 3tys...
co o tym myślicie |
myślę, że to będzie kupa. Pamiętaj, że jak kupisz parcha to będzie wór bez dna. Tak jak pisał Kct - egzemplarze bez niespodzianek/zadbane są sporo droższe, a tu jeszcze z gazem za 3....
ps. byc może jednak auto jest w bardzo dobrym stanie, ma zdrowy silnik, sprawne hamulce, piasty z łożyskami, wymieniony rozrząd, świece, kable, krokowca, szczelny dolot i uszczelkę pod pokrywą zaworów, działającą antenę elektryczną i klimę, do tego nie jest wypadkowe i ma prawidłowo wyregulowaną instalację gazową nowszej generacjia, a właściciel ma gest i chce za nie 3 tysie
viader - 24-01-2012, 09:36
Co się może popsuć w 20-to letnim eclipse? Wszystko! Ceny części może nie zabijają ale w porównaniu do np. opla z podobnych lat są 2-3x droższe. Najważniejsze to, aby stan silnika i skrzyni był dobry bo to najkosztowniejsze usterki. O najczęstszych awariach było tu już kilka tematów, poszukaj w starszych tematach bo szkoda pisać kolejny raz to samo. Co do spalania to zależy gdzie mieszkasz (duże miasto/wioska) i jakie odcinki pokonujesz. Jak mieszkałem pod warszawą i robiłem dziennie 70-100km to mieściłem się ze średnim spalaniem w 10-11l w korkach po mieście. Teraz mieszkam w środku miasta, mam do pracy 4km. Dziennie robię 10-20km i spalanie na krótkich odcinkach w zimie wychodzi w granicach 12-14l. W trasie trudno jest przekroczyć 10l, da się zejść do 8. Na gazie pewnie trzeba do tego doliczyć z 1-2l.
W każdym razie kupowanie ecli za 3tyś i do tego jeszcze z gazem to nie jest najlepszy pomysł. Zresztą jak się nie ma sporo kasy to nawet kupienie egzemplarza za 8 tyś nie jest dobrym pomysłem. Auto jest dość delikatne i wymaga bardzo dobrego serwisu, na dobrych częściach. Jak się na nim oszczędzi zemści się okrutnie
Anonymous - 24-01-2012, 20:47
dzięki Panowie. jutro ma kupiec przyjechać po mojego Lancera i mam nadzieje że kupi tą szlifierkę
Co do eclipse to mam do niego 130km wiec jest kawałek, posiada to starszy Pan i twierdzi że jest w dobrym stanie, klima działa nabita, zero rdzy ponoć świeżo wymieniony rozrząd a sprzedaje bo jest jako 3 samochód w domu. Sprzedam Lancerka to od razu wsiadam w auto i jadę oglądać to eclipse, dam znać co to za egzemplarz!
Kct - 25-01-2012, 16:16
leigimas, po prostu spalanie to tylko niewielki koszt tego auta, ja jak najbardziej Ci nie odradzam, tylko staram sie pokazac jak to realnie wyglada, bo po przesiadce z Twojego auta jak nie wiesz ile kosztuje utrzymanie Eclipse moze to byc szok
Zadbany Eclipse jest najwierniejszym przyjacielem i takiego polecam szukac jesli potem nie chcesz na niego psioczyc
Staram sie nie wrozyc po cenie, tylko w cuda nie wierze, ale moze takowy to jest
rooco - 25-01-2012, 19:31
Nie czaje tylko jednego jak mozna zagazowac ecli to rozboj w bialy dzien ,jesli chodzi o mnie to auto ktore ma 20 lat i wstawiony gas to tylko czekac az sie motor rosypie nie ma cudow chyba ze 10 lat stalo w garazu
Anonymous - 25-01-2012, 21:52
kolego rooco, to chyba ceny paliw są inne niż w całej polsce albo kryzys jeszce Cie nie dopadl...
viader - 26-01-2012, 09:33
W takim razie jeśli nie stać Cię na tankowanie ecli benzyną to zakładając, że na gazie oszczędzisz 40% i tylko tyle będziesz chciał przeznaczyć na pozostałą eksploatację to niestety nie wyrobisz finansowo. Nawet w zadbany egzemplarz trzeba wsadzić kilka tysięcy rocznie w utrzymanie go w dobrej kondycji i nie chodzi mi o cenę paliwa...
Vein - 26-01-2012, 11:23
viader napisał/a: | W takim razie jeśli nie stać Cię na tankowanie ecli benzyną |
Może stać go na tankowanie benzyną, tylko po co wyrzucać 40% kasy na coś, co nie jest potrzebne do szczęścia a można tą kasę wydać na bardziej potrzebne rzeczy?
rooco - 26-01-2012, 12:10
Wszystko ladnie pieknie ale poco komu w sportkowym autku gas to troche przeczy z przeznaczeniem tego autka to ma jezdzic a nie smierdziec gazem i dlawic sie jak sie przycisnie po prostu mi osobiscie szkoda wszystkich ecli zagazowanych bo te autka sa zbyt fajne zeby dostawac pomyje do jedzonka ,ale wiadomo ceny paliw to masakra
mkm - 26-01-2012, 13:45
Kolega już miał auto w stylu jdm, felgi w chromie, teraz Ecli do kupienia niestety wszystko tylko wirtualnie. Temat zamykam.
Wszystko o co pytasz leigimas jest na Forum.
Wystarczy trochę chęci.
|
|
|