To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - stuki w dyferencjale

kumpo - 28-01-2012, 14:15
Temat postu: stuki w dyferencjale
od pewnego czasu słychać stuki podczas ruszania na pewno nie są to tuleje tylnego mostu ponieważ je wymieniłem[górne i dolne] po wjeżdzie na kanał zostawieniu samochodu na luzie i prubie ruszenia wałem wyczuwalne są luzy i stuki czy ktoś z was przerabiał taki temat w swoim samochodzie .przyznam się że trochę pojeżdziłem z zerwnymi tulejami tylnego mostu i może przez to dyfer dostał troche w tyłek
elektryk - 28-01-2012, 20:25

Wszystko zależy od tego jak duże są te luzy, ja mam wyczuwalne luzy na wale od czasu kupienia samochodu czyli 3 lata. W tym czasie zrobiłem jakieś 40kkm i nic się nie dzieje.
A masz pewność że to gdzieś w dyferencjale? Ja mam wrażenie że u mnie przy ruszaniu stuka przednia tuleja wahacza ciągnionego.

kumpo - 28-01-2012, 22:29

wcześniej tych stuków nie było słychać raczej na 99,9 % jest to dyferencjał stuk ten najbardziej słychać jak puszczam sprzęgło zarówno na jedynce jak i na wstecznym
http://www.youtube.com/watch?v=4OiqpLUVSkQ wygląda to podobnie jak w pierwszej części tego filmu

elektryk - 30-01-2012, 01:20

Dziwnie to wygląda, tak jakby zębatki w dyferencjale nie miały połowy zębów, ale przy takich zniszczeniach pewnie objawy byłyby gorsze, no i oczywiście przy wymianie oleju byłoby dużo opiłków. Możesz spróbować zajrzeć do środka przez otwór spustowy oleju, z tego co pamiętam to widać kawałek zębatki.
kumpo - 30-01-2012, 19:48

na razie nic nie jestem w stanie zrobić dopiero jak wrócę ale myślę że bez wizyty w warsztacie się nie obejdzie