To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fotele - zmiana na lepsze

yksnimak - 28-01-2012, 16:08
Temat postu: Fotele - zmiana na lepsze
Czy myśleliście na przykład o obszyciu foteli, które wyglądają jak wyglądają, skórą/zamszem? Może ktoś z was już to zrobił? Jeżeli tak, to warto?

Mnie irytuje tandetność wykonania i jakość materiałów (mam wersje invite, pewnie jak większość).

gzesiolek - 28-01-2012, 18:12

yksnimak, co rozumiesz przez tandetnosc wykonania, bo u mnie tapicerka po 55k km i 3latach wyglada jak po 5km... nic nie peka, nie rozlazi sie, szwy trzymaja...
Bo material jest jaki jest i ani estetyczny ani przytulny nie jest i zastrzezenia rozumiem, tak co do samego wykonania uwag nie mam...
aha ja sie zastanawiam nad obszyciem skora plastikow na gorze deski, ale chyba koszt nie adekwatny do uzyskanych efektow... co do fotelow to chyba za calosc auta min 5k PLN razem z boczkami i schowkiem na srodku u dobrego tapicera trzeba zostawic (za skore) Estetyke poprawi na 100%, czy jest to tego warte, tylko jesli zamierzasz nie zmieniac auta przez min 4 lata... bo na cenie za duzo nie zyskasz przy sprzedazy...

yksnimak - 28-01-2012, 19:42

OK, wykonanie może być (tzn szycie, wykończenie itd), ale użyty materiał jest kiepski.
5k to za dużo, myślałem ze w 2-3 tys sie zmieszcze, może nie cały fotel ze skóry, tylko boki.

gzesiolek - 28-01-2012, 21:41

yksnimak, moze przesadzilem, bo z samochodowymi nie mialem do czynienia...
Kumpel robil sofe taka 2-3osobowa to dal u polecanego tapicera 1,5k PLN, ale to bylo ze 2 lata temu... a nie szukales na aukcjach gotowcow w skorze z rozbitkow czy cos?

yksnimak - 28-01-2012, 22:29

gzesiolek napisał/a:
yksnimak, moze przesadzilem, bo z samochodowymi nie mialem do czynienia...
Kumpel robil sofe taka 2-3osobowa to dal u polecanego tapicera 1,5k PLN, ale to bylo ze 2 lata temu... a nie szukales na aukcjach gotowcow w skorze z rozbitkow czy cos?

Szczerze mówiąc dopiero rozpoznaję temat. Ale myślę, że takie z rozbitków mogą być, wiesz.... poplamione :(

capelush - 30-01-2012, 12:39

porozgladal bym sie na forum evo.org.pl - czesto sprzedaja swoje fotele (polkubly) bo np wymieniaja na pelne kubly- a sa duzo lepsze niz to co w serii.
mialem gts i kupilem od jednego z forumowiczow evo - fotele z evo- weszly bez zadnych przerobek.
zaplacilem kolo 1700 za praktycznie nowe.

gzesiolek - 30-01-2012, 14:21

capelush, dobra mysl... te polkubelki Recaro z Evo maja pelna regulacje?
capelush - 30-01-2012, 14:25

tylko przod tyl i regulacja oparcia- nie ma gora dol. natomiast fotel jest gleboki.
gzesiolek - 30-01-2012, 15:06

A na dluzszych trasach nie daje popalic? tak z min 3-4h jazdy non-stop?
capelush - 30-01-2012, 16:09

moge nie byc obiektywny-ale dla mnie komfort jest zdecydowanie wiekszy. jezdze tylko w takich fotelach- i w evo i fordzie st- nie potrafie w zwyklym wysiedziec-a jezdze dosc duzo po polsce...w obydwu autach jest recaro- i ktos faktycznie pomyslal zanim to zaczal montowac- dla mnie i zony mega wygodne.
gzesiolek - 30-01-2012, 16:34

Dzieki capelush, mam nadzieje, ze yksnimak dorzuci od siebie jakies "pomogl" ;)
Uwex - 30-01-2012, 19:17

yksnimak - fotele
Trik - 30-01-2012, 20:25

http://moto.allegro.pl/la...2044547367.html
capelush - 31-01-2012, 08:57

http://evo.org.pl/viewfor...fb4706b92249f11
poszukalbym tutaj- na allegro byla kicha w wiekszosci... i duzo drozej

yksnimak - 01-02-2012, 11:13

capelush napisał/a:
moge nie byc obiektywny-ale dla mnie komfort jest zdecydowanie wiekszy. jezdze tylko w takich fotelach- i w evo i fordzie st- nie potrafie w zwyklym wysiedziec-a jezdze dosc duzo po polsce...w obydwu autach jest recaro- i ktos faktycznie pomyslal zanim to zaczal montowac- dla mnie i zony mega wygodne.

Dzieki, porozgladam sie za fotelami z evo, bardzo mi pasuja ;)