To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer Ralliart - gdzie się podział ?

MaciekCi - 31-01-2012, 14:45
Temat postu: Lancer Ralliart - gdzie się podział ?
Witam,

Przymierzałem się do zakupu Ralliart'a, ale właśnie zobaczyłem, że zniknął z oficjalnej strony Mitsubishi, jaki jest tego powód ? Nie będzie już kontynuowany ?

Pozdrawiam.

krzychu - 31-01-2012, 14:47

Słyszałem, że chodzi o EURO5...

Z drugiej strony EVO daje dużo więcej za w sumie niewiele więcej. Pomijając przyspieszenie to EVO skręca o niebo lepiej (Torsen + przekładnia platerna z tyłu w EVO vs 2 mechanizm o ograniczonym poślizgu) i staje w miejscu (RA ma zwykłe hamulce z Outka vs sporo większe w EVO lub pływające w najwyższej wersji).

MaciekCi - 31-01-2012, 18:13

krzychu napisał/a:
Słyszałem, że chodzi o EURO5...

Z drugiej strony EVO daje dużo więcej za w sumie niewiele więcej. Pomijając przyspieszenie to EVO skręca o niebo lepiej (Torsen + przekładnia platerna z tyłu w EVO vs 2 mechanizm o ograniczonym poślizgu) i staje w miejscu (RA ma zwykłe hamulce z Outka vs sporo większe w EVO lub pływające w najwyższej wersji).

To zależy. ;) 119 tys vs 169 tys , to jednak 50 tys różnicy. Wiem, że te różnice są warte tych 50tys, ale powiedzmy, że 119tys to i tak nadwyrężenie budżetu, jaki przeznaczam na taki samochód.

Czyli nikt nie wie co będzie z Ralliartami ?

krzychu - 31-01-2012, 18:15

Zawsze pozostaje import z USA....

Wiem, że 120 tysi (a z tego co pamiętam coś koło 130 było) to jeszcze można sobie jakoś wytłumaczyć kupie szybkiego sedana zamiast kanapowej limuzyny.... W każdym razie szukał bym wyprzedaży roczniak EVO.

[ Dodano: 31-01-2012, 18:16 ]
MaciekCi napisał/a:

Czyli nikt nie wie co będzie z Ralliartami ?

Myślę, że warto zadzwonić do najbliższych dealarów lub importera bezpośrednio. Pochwal się jak będziesz coś wiedział.

gzesiolek - 31-01-2012, 18:31

krzychu napisał/a:
Myślę, że warto zadzwonić do najbliższych dealarów lub importera bezpośrednio. Pochwal się jak będziesz coś wiedział.

Mysle ze warto obdzwonic gdzie sie da, bo moze maja gdzies na stanie RA lub Evo np. z rocznika 2010 z ekspozycji... kiedys w Kraku Filipowicz sprzedawal Evo za niecale 150k w full wypasie, ale wlasnie rocznik o 2 mniejszy niz aktualny rok...

MaciekCi - 31-01-2012, 18:58

krzychu napisał/a:
Zawsze pozostaje import z USA....
Raczej odpada, bo chciałbym to w leasing. ;)
krzychu napisał/a:
Wiem, że 120 tysi (a z tego co pamiętam coś koło 130 było) to jeszcze można sobie jakoś wytłumaczyć kupie szybkiego sedana zamiast kanapowej limuzyny....
Kanapowa limuzyna już jest , więc to właśnie przez nią, budżet jest ucięty.

krzychu napisał/a:

Zadzwoniłem do dealera w Wawie (jako jedyny do 19:00) i mam zadzwonić jutro, bo będzie ktoś, kto się na tym zna.

gzesiolek napisał/a:
kiedys w Kraku Filipowicz sprzedawal Evo za niecale 150k w full wypasie, ale wlasnie rocznik o 2 mniejszy niz aktualny rok...

Nie jestem fanem rocznikowym, więc taki układ to by było marzenie... Zobaczymy co jutro się okaże...

Trik - 31-01-2012, 23:42

A używki wchodzą w grę.
http://otomoto.pl/mitsubi...-C20768307.html

MaciekCi - 01-02-2012, 18:25

Złe wieści, ponoć Ralliart był nierentowny, w 2011 sprzedano tylko 6 sztuk i nie będzie już w PL. :(

Ma ktoś emaila do Mistubishi Japan ? Chciałbym napisać, zapytać co mógłbym w takim przypadku zrobić. Szukam tego maila i nie mogę znaleźć...

Używane EVO jeśli poniżej 10kkm i w leasing to TAK. ;)

Trik - 01-02-2012, 18:35

W Polsce może nie rentowne ale zagramanicą coś chyba jeszcze mają. Najbliżej masz do Kaliningradu albo Litwy, najszybciej do Niemiec :wink:
Marianekk - 01-02-2012, 18:54

U mnie w Belgii miejscowy diler ma 1 sztukę w pomarańczy.
Pozdrawiam
Marian