Chcę kupić Lancera! - Lancer Ralliart - gdzie się podział ?
MaciekCi - 31-01-2012, 14:45 Temat postu: Lancer Ralliart - gdzie się podział ? Witam,
Przymierzałem się do zakupu Ralliart'a, ale właśnie zobaczyłem, że zniknął z oficjalnej strony Mitsubishi, jaki jest tego powód ? Nie będzie już kontynuowany ?
Pozdrawiam.
krzychu - 31-01-2012, 14:47
Słyszałem, że chodzi o EURO5...
Z drugiej strony EVO daje dużo więcej za w sumie niewiele więcej. Pomijając przyspieszenie to EVO skręca o niebo lepiej (Torsen + przekładnia platerna z tyłu w EVO vs 2 mechanizm o ograniczonym poślizgu) i staje w miejscu (RA ma zwykłe hamulce z Outka vs sporo większe w EVO lub pływające w najwyższej wersji).
MaciekCi - 31-01-2012, 18:13
krzychu napisał/a: | Słyszałem, że chodzi o EURO5...
Z drugiej strony EVO daje dużo więcej za w sumie niewiele więcej. Pomijając przyspieszenie to EVO skręca o niebo lepiej (Torsen + przekładnia platerna z tyłu w EVO vs 2 mechanizm o ograniczonym poślizgu) i staje w miejscu (RA ma zwykłe hamulce z Outka vs sporo większe w EVO lub pływające w najwyższej wersji). |
To zależy. 119 tys vs 169 tys , to jednak 50 tys różnicy. Wiem, że te różnice są warte tych 50tys, ale powiedzmy, że 119tys to i tak nadwyrężenie budżetu, jaki przeznaczam na taki samochód.
Czyli nikt nie wie co będzie z Ralliartami ?
krzychu - 31-01-2012, 18:15
Zawsze pozostaje import z USA....
Wiem, że 120 tysi (a z tego co pamiętam coś koło 130 było) to jeszcze można sobie jakoś wytłumaczyć kupie szybkiego sedana zamiast kanapowej limuzyny.... W każdym razie szukał bym wyprzedaży roczniak EVO.
[ Dodano: 31-01-2012, 18:16 ]
MaciekCi napisał/a: |
Czyli nikt nie wie co będzie z Ralliartami ? |
Myślę, że warto zadzwonić do najbliższych dealarów lub importera bezpośrednio. Pochwal się jak będziesz coś wiedział.
gzesiolek - 31-01-2012, 18:31
krzychu napisał/a: | Myślę, że warto zadzwonić do najbliższych dealarów lub importera bezpośrednio. Pochwal się jak będziesz coś wiedział. |
Mysle ze warto obdzwonic gdzie sie da, bo moze maja gdzies na stanie RA lub Evo np. z rocznika 2010 z ekspozycji... kiedys w Kraku Filipowicz sprzedawal Evo za niecale 150k w full wypasie, ale wlasnie rocznik o 2 mniejszy niz aktualny rok...
MaciekCi - 31-01-2012, 18:58
krzychu napisał/a: | Zawsze pozostaje import z USA.... | Raczej odpada, bo chciałbym to w leasing.
krzychu napisał/a: | Wiem, że 120 tysi (a z tego co pamiętam coś koło 130 było) to jeszcze można sobie jakoś wytłumaczyć kupie szybkiego sedana zamiast kanapowej limuzyny.... | Kanapowa limuzyna już jest , więc to właśnie przez nią, budżet jest ucięty.
krzychu napisał/a: | Myślę, że warto zadzwonić do najbliższych dealarów lub importera bezpośrednio. Pochwal się jak będziesz coś wiedział. |
Zadzwoniłem do dealera w Wawie (jako jedyny do 19:00) i mam zadzwonić jutro, bo będzie ktoś, kto się na tym zna.
gzesiolek napisał/a: | kiedys w Kraku Filipowicz sprzedawal Evo za niecale 150k w full wypasie, ale wlasnie rocznik o 2 mniejszy niz aktualny rok... |
Nie jestem fanem rocznikowym, więc taki układ to by było marzenie... Zobaczymy co jutro się okaże...
Trik - 31-01-2012, 23:42
A używki wchodzą w grę.
http://otomoto.pl/mitsubi...-C20768307.html
MaciekCi - 01-02-2012, 18:25
Złe wieści, ponoć Ralliart był nierentowny, w 2011 sprzedano tylko 6 sztuk i nie będzie już w PL.
Ma ktoś emaila do Mistubishi Japan ? Chciałbym napisać, zapytać co mógłbym w takim przypadku zrobić. Szukam tego maila i nie mogę znaleźć...
Używane EVO jeśli poniżej 10kkm i w leasing to TAK.
Trik - 01-02-2012, 18:35
W Polsce może nie rentowne ale zagramanicą coś chyba jeszcze mają. Najbliżej masz do Kaliningradu albo Litwy, najszybciej do Niemiec
Marianekk - 01-02-2012, 18:54
U mnie w Belgii miejscowy diler ma 1 sztukę w pomarańczy.
Pozdrawiam
Marian
|
|
|