Chcę Kupić Pajero - [Montero] Zakup montero sport 3.0
adriand0088 - 07-02-2012, 14:54 Temat postu: [Montero] Zakup montero sport 3.0 Witam wszystkich ponieważ jest to mój pierwszy post na forum. Od pewnego czasu mysle o zakupie auta terenowego i jak na razie najbardziej do gustu przypadł mi w/w model. Zwracam się z prosbą o doradzenie mi na co zwrócić uwagę przy zakupie doświadczonych posiadaczy. Może zaczne od tego, ze moim miejscem pracy jest las i głownie tam bede chciał eksploatowac ten samochód ale nie tylko poniewaz chciałbym aby służył mi on jako samochód uniwersalny tzn na codzień również. Interesuje mnie tylko i wyłącznie wersja beznynowa (i tutaj najbardziej skłaniam sie ku pojemności 3.0) ponieważ od razu chciałbym zamontowac instalacje LPG. Teraz kilka pytań. Co z automatem w terenie? Wiem, że po prostu trzeba odpowiednio dbac ale jak wygląda wtedy spalanie LPG (trasa/teren)? Czy montaz w miejsce koła zapasowego jest dobrym rozwiązaniem do jazdy po lesie oraz czy należy tam zamontowana butle jakos osłonić? Jak dużą butlę można tam zamocować? No i pytanie, które ostatnio coraz bardziej mnie nurtuje. Czy montero ma skrzynie 4-, czy 5-biegową? nie moge tego nigdzie wyczytać. Jeżeli dojdzie do zakupu przeze mnie tego autka to zaznaczam, że najprawdopodobniej będzie sprowadzony zza Oceanu a slyszalem, ze tam montero sport mozna znalezc ze skrzynia super select. Jak to sprawdzic? Czy montero ma jakies newralgiczne punkty, ktore przy zakupie nalezy bezwzglednie sprawdzic? Na razie to chyba tyle, jak cos sobie przypomne to bede pytal dalej. Pozdrawiam!
|
|
|