To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Wita was kolejny maniak!!!

Anonymous - 07-12-2006, 17:36
Temat postu: Wita was kolejny maniak!!!
Witam wszystkich mitsumaniaków! Jakies 2 tygodnie temu stalem sie szczesliwym wlascicielem 3 diamentow 8) . A mianowicie mam COLTA CAO 1.6 '92r. Przegladajac stronki o coltach trafilem na wasze forum. Wydalo mi sie ono bardzo Pomocne i Przyjazne dlatego wlasnie jestem tutaj! :!:

Co moge jeszcze powiedziec... Kupilem Colta za 6tys. - rozne sa opinie na ten temat ale ja ani razu jeszcze nie zalowalem tych pieniedzy. Kolor czarny metalik ( wyglad robi wrazenie ), stan silnika i zaiwesznenia idealny (porownujac go z innm wczesniej obejzanym Coltem to poprostu inna bajka...)

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz... nie wiem dlaczego ale przy wcisnieciu pedalu gazu do podlogi, silnik nie wchodzi na najwyzsze obroty ( ok 6tys. ) - dopiero przy zostawieniu troche miejsca od podlogi wchodzi na najwyzsze (ok 7tys. ). Moze jest to kwestia regulacji???
Pozdrawiam

Robson86 - 07-12-2006, 18:42

Witaj w Klubie!!! ...i czuj sie jak u siebie :mrgreen: :mrgreen:
macia - 07-12-2006, 18:53

Siamanko i niech się dobrze prowadzi Colcik :mrgreen:
Co do pytań, proponuję zacząć od przeglądania tematów na forum, bo wiele problemów już było poruszanych, może znajdziesz odpowiedzi na swoje zagadki. Jeśli nie, to dawaj śmiało 8)

Krzyzak - 07-12-2006, 19:22

program w ECU Mitsubishi jest tak napisany, ze przyspieszenie jest lepsze gdy ciagle i jednostajnie dociskasz pedal gazu niz gdy od razu depniesz go w podloge
u mnie czesto lekkie odpuszczenie pedalu gazu powoduje nagle wyrwanie auta do przodu - troche wbrew logice, ale sie juz do tego przyzwyczailem

wojmi1 - 07-12-2006, 19:27

Witamy Witamy mnozymy sie jak kroliki i Bardzo dobrze he he he :mrgreen:
Anonymous - 07-12-2006, 19:32

Witam, witam!!!

Krzyzak napisał/a:
program w ECU Mitsubishi jest tak napisany, ze przyspieszenie jest lepsze gdy ciagle i jednostajnie dociskasz pedal gazu niz gdy od razu depniesz go w podloge
u mnie czesto lekkie odpuszczenie pedalu gazu powoduje nagle wyrwanie auta do przodu - troche wbrew logice, ale sie juz do tego przyzwyczailem

To dlatego czasami miałem dziwne wrażenie, nagłego przyśpieszenia Misi przy małym wciśnięciu gazu ;) )

Anonymous - 07-12-2006, 21:26

SIEMANO ZIOMEK :)
Marcin-Krak - 07-12-2006, 21:44

No witam kolejnego posiadacza Colta :)
Anonymous - 07-12-2006, 21:58

Serdecznie witamy.
CA0 to bardzo wdzięczne autka :twisted:

Anonymous - 07-12-2006, 22:06

Colt to fajne autko 8)
Przy okazji właśnie miałem pytać o przyspieszenie , bo właśnie jak odpuszcze to idzie bardziej do przodu? conajmniej dziwne hihi?
A macie coś takiego że jak przyspieszacie to silnik nawiewu chodzi wolniej a jak odpuszczecie gaz chodzi szybciej??? :shock:
ps miłego mitsumaniakowania:)

Krzyzak - 08-12-2006, 08:09

Bastek napisał/a:
A macie coś takiego że jak przyspieszacie to silnik nawiewu chodzi wolniej a jak odpuszczecie gaz chodzi szybciej??? :shock:

raczej nie, ale znów wróćmy do ECU - otóż to sprytne urządzonko ma coś takiego, że jak brakuje mu prądu (np. alternator się zepsuł a akumulator już się rozładowuje) to po kolei wyłącz niepotrzebne obiegi prądu (jak radio, nawiew, światła itd.), żeby za wszelką cenę silnik miał energię niezbędną do jeżdżenia
oczywiście jeśli może, bo gdy ktoś podłączył radio pod aku, to nie ma takiej możliwości

Anonymous - 08-12-2006, 16:43

Czyli aku sie kończy, tak myślałem:)
Anonymous - 02-01-2007, 18:25

nowy lepszy aku sie przyda