To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - [2.5 TD] Problemy z zegarami Pajero sport

sport - 22-02-2012, 19:57
Temat postu: [2.5 TD] Problemy z zegarami Pajero sport
Ponawiam zagadke.Silnik pracuje róno bez uwag.Natomiast zegary-obrotomierz po równomiernym dodawaniu gazu wzrasta skokami nie równomiernie.Predkościomierz oszukuje podczas jazdy a w momencie postoju wskakuje nawet do 120km i nalicza kilometry na liczniku.Odłączyłem Alternator,przewody od skrzyni biegów i nadal nie mogę namierzyć czujników od zegarów.Przeczyściłem przewody masowe wszystkie wtyki contactspray i nic.Ma ktoś jakiś pomysł ??
Problem Predkosciomierza rozwiązany przetarty kabel od czujnika predkości w skrzyni biegów troche izolacji i załatwione,pozostaje problem skaczącej wskazówki obrotomierza doczytałem ze czujnik miesci sie w pompie na dniach sprawdze i odp.
Zrobione! czujnik obrotów silnika zlokalizowany w pompie od strony silnika,prześledziłem całą droge przewdów miernikiem spr przepustowość kabli wszystko gra przyczyna była prosta zaśniedziała masa łapana na przewodzie chłodniczym wkrecanym do głowicy którego wcześniej nie zauważyłem :oops: Tak wiec do następnej usterki Pozdrawiam!