To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Osłona przegubu

Anonymous - 08-12-2006, 22:46
Temat postu: Osłona przegubu
Witam dzisiaj cos mnie zmotywowalo zeby wjechac coltem na kanal i zobaczylem ze osona przegubu przy kole kierowcy sie przetarla ileje sie smar z wewnatrz. Ochylilem ja i sprawdzilem jak w srodku tak na oko. Raczej zadnych wielszych zanieczyszczen nie stwierdzilem. moje pytanie: czy przy wymianie tej oslony gumowej wyczyscic caly przegub do sucha , odtluscic i nasmarowac od poczatku nowym smarem?? Jaka jest szansa ze ten przegub trafi niedlugo szlag? dodam ze mialem przeglad jakis miesiac temu i wszystko bylo cacy a dzis dziura, myse ze tak jezdzielm z jakis tydzien bo jeszcze tragedii z wyciekiem nie bylo.
josie - 09-12-2006, 12:17

sajmon napisał/a:
czy przy wymianie tej oslony gumowej wyczyscic caly przegub do sucha , odtluscic i nasmarowac od poczatku nowym smarem??

Najlepiej

sajmon napisał/a:
Jaka jest szansa ze ten przegub trafi niedlugo szlag?

Bardzo duża - jak jeszcze pojeździsz to dziura się powiększy a piach spod kół będzie tam lecieć. Jak zrobisz to teraz to jest duża szansa że będzie OK.
Najlepiej robić od razu - ja też przejeździłem kiedyś z dziurą ale szybka reakcja i przegub żyje. Tak samo w aucie ojca.
Acha - wszystko tylko nie osłona JC - pęka po niecałym roku - sprawdzone.