[XX-92]Lancer C6x i starsze - Jak zdjąć korbkę od szyby.
kangi26 - 03-03-2012, 09:05 Temat postu: Jak zdjąć korbkę od szyby. Lancer 1,8D (1795)
92 Sedan, symbol nadwozia C64A ,symbol silnika 4D65 , 59KM
Witam
Po odkręceniu śrub i wyjęciu tapicerki z zatrzasków,zostaje korbka ,którą muszę zdjąć,no i tu mam problem.Pośrodku korbki jest duża zaślepka lecz pomimo podważania nic to nie dało.Może inaczej ją sie demontuje?Może ktoś będzie wiedział jak to zrobić.
Pozdrawiam
tomusn - 03-03-2012, 10:59
no niestety na siłę, trzeba pociągnąc całą korbkę
tam jest taka sprężynka w kształcie "omega", powinna się ugiąć
kangi26 - 03-03-2012, 11:58
tomusn napisał/a: | no niestety na siłę, trzeba pociągnąc całą korbkę
tam jest taka sprężynka w kształcie "omega", powinna się ugiąć |
Tą metodą też próbowałem,może trzeba odciągnąć korbkę od tapicerki i spróbować zdjąć tą sprężynkę ? Spróbuję tak zrobić,dzięki za podpowiedz.
Hugo - 03-03-2012, 17:56
kangi26 napisał/a: | może trzeba odciągnąć korbkę od tapicerki i spróbować zdjąć tą sprężynkę ? | Dokładnie tak. Odciągasz korbkę od tapicerki ile się da i próbujesz (np. płaskim śrubokrętem) zepchnąć zawleczkę.
kamild0 - 03-03-2012, 22:29
U mnie schodziło nawet bez ściągania tej zawleczki. Po prostu mocno ciągnę do siebie i schodzi.
kangi26 - 04-03-2012, 08:12
kamild0 napisał/a: | U mnie schodziło nawet bez ściągania tej zawleczki. Po prostu mocno ciągnę do siebie i schodzi. |
Korbka zdjęta,teraz już wiadomo o co chodzi.W drzwiach jest folia ,którą zdjąłem aby sprawdzić czy jest wyjscie (kostka) na podłączenie mechanizmu podnoszenia elektrycznych szyb.No i jest,co mnie cieszy.Dziękuję wszystkim za podpowiedzi,zamykam temat i pozdrawiam.
|
|
|