L200 Techniczne od 2006r - paka
Robertl200 - 11-03-2012, 21:26 Temat postu: paka Witam na forum
Jako że nie znalazłem odpowiedzi, proszę o pomoc.
Czy do l200 double cab 2010r z krotka paka można założyć dłuższą pake??
jankomuzykant - 17-03-2012, 18:29
jeden z lepszych żartów
Luky - 18-03-2012, 21:18
jankomuzykant napisał/a: | jeden z lepszych żartów |
Może nie żart tylko koledze chodziło o "wydłużoną podłogę przedziału ładunkowego" jest coś takiego w katalogu. Nie wiem czy chodzi o pakę czy wysuwaną podłogę.
http://www.google.pl/url?...nEeUR9w&cad=rja
jankomuzykant - 18-03-2012, 22:58
no dobra... to może napiszę inaczej...
jeśli jest samochód 5 osobowy to czy można do niego zmieścić 10 osób?
pewnie jakoś by wlazły, ale trzebaby mocno ich upchać
zatem dłuższą nadbudówkę też można zamontować na krótkiej wersji, kwestia tylko tego jak mocno trzeba będzie dopchać
Arapaho - 25-03-2012, 00:24
jankomuzykant napisał/a: | no dobra... to może napiszę inaczej...
jeśli jest samochód 5 osobowy to czy można do niego zmieścić 10 osób?
pewnie jakoś by wlazły, ale trzebaby mocno ich upchać
zatem dłuższą nadbudówkę też można zamontować na krótkiej wersji, kwestia tylko tego jak mocno trzeba będzie dopchać |
A ja uważam, że palnąłeś gafę z tym "żartem" i teraz na dodatek się głupio tłumaczysz... Pytanie nie brzmi, czy skoro Elka ma prawie tonę ładowności, to można na nią upchnąć dwie tony, tylko czy na tą ramę można wrzucić dłuższą pakę... a to już znacząca różnica, i Twoje "napisanie inaczej" z przykładem upychania większej ilości osób jest w ogóle nie adekwatne do zadanego pytania....
Niestety ilość użytkowników Elki jest stosunkowo mała, a osób dokonujących 'własnoręcznych' modyfikacji tego auta jest jeszcze mniej, więc raczej odpowiedzi na to pytanie szybko nie usłyszymy - a ogólnie jest logiczne i ciekawe.
Pozdrawiam,
piotr-stihl - 25-03-2012, 07:21
Cytat: | Niestety ilość użytkowników Elki jest stosunkowo mała, a osób dokonujących 'własnoręcznych' modyfikacji tego auta jest jeszcze mniej, więc raczej odpowiedzi na to pytanie szybko nie usłyszymy - a ogólnie jest logiczne i ciekawe. |
nie rozumię po czorta przedłużać kipę ? [ wtedy po odpowiedzi można coś doradzić - może lepiej nie kombinować ?]
resory w dupę dostaną , będzie duży ,, zwis ''
jankomuzykant - 25-03-2012, 10:14
Arapaho czytaj ze zrozumieniem
krótsza wersja ma wprawdzie ten sam rozstaw osi ale ramę inną
możesz zabudować dłuższą pakę, ale musisz przerobić konstrukcję (chyba, że będziesz woził coś bardzo lekkiego)
zmiany konstrukcyjne ramy są trudne ale możliwe
jeśli ktoś chciałby nałożyć nową pakę 'typu camper' to tą nadbudowę może zaprojektować jako samonośną i przymocować do istniejącej ramy
Heilsberg - 25-03-2012, 10:45
Dłuższa wersja występuje jako HP czyli z mocniejszym silnikiem. Nie jest tak, ze sobie można wybrać samochód, wersję wyposażenia i pakę. HPki są dłuższe, podobno dlatego, że za jakiś czas ciężarówkami mają być samochody o pace dłuższej niż 1,5 metra wolnej podłogi. Podobno. Czy da się założyć pakę? Plug and Play na pewno nie bo z tego co porównywałem różnic jest sporo w konstrukcji pod paką. ale jak się kto uprze to wsadzi, szlifierka i spawarka cuda czyni.
Robertl200 - 01-04-2012, 23:42
Dziękuje za odpowiedzi
Zastanawiam się nad dłuższą paką ze względu na to iż sprzęt który wożę na pace jest za długi o ok 10 cm, rozłożenie i złożenie sprzętu, tak aby się cały zmieścił, zajmuje ok 4 godziny :/.
Można jechać z otwartą klapą, ale zawsze się obawiam że coś mi wtedy wypadnie
PLAMO - 02-04-2012, 00:34
Może wystarczy coś takiego jak na stronie http://pucenter.pl/ (pierwszy z przeskakujących obrazków) Strona przypadkowa, widziałem podobne także na allegro.
Luky - 04-04-2012, 00:02
Dokładnie nazywa się to x-tender :
http://sklep-tuningowy.pl...d_X-Tender.html
Przy odrobinie cierpliwości można wykonać samemu takie coś. Można wy wykonać takie coś z blachy ryflowanej.
|
|
|