[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Osłona lusterek zewnętrznych. Jak zdjąć?
Gugurugu - 17-03-2012, 15:05 Temat postu: Osłona lusterek zewnętrznych. Jak zdjąć? Witam
Chciałem wymienić osłony lusterek zewnętrznych (tych które w informie są czarne, a w invaicie w kolorze nadwozia) i nie umiem ich zdjąć Nie chciałbym ich też połamać.
Mam zatem pytanie, czy ktoś z was to robił lub wie jak zdjąć w prosty sposób (bez połamania) te osłony?
Uwex - 17-03-2012, 18:34
A to tam są jakieś osłony ?
paffci0 - 17-03-2012, 20:54
Wkładasz płaski śrubokręt od góry miedzy "osłonę" a obudowę lusterka i delikatnie przekręcasz. Osłona powinna się odczepić.
olosoft - 19-03-2012, 16:02 Temat postu: Re: Osłona lusterek zewnętrznych. Jak zdjąć?
Gugurugu napisał/a: | Witam
Chciałem wymienić osłony lusterek zewnętrznych (tych które w informie są czarne, a w invaicie w kolorze nadwozia) i nie umiem ich zdjąć Nie chciałbym ich też połamać.
Mam zatem pytanie, czy ktoś z was to robił lub wie jak zdjąć w prosty sposób (bez połamania) te osłony? |
Rozbieranie luster jest banalnie proste, odezwij się do mnie na PW (podaj maila) to podeślę manual w pliku. Trzeba to robić ostrożnie i w ciepłym miejscu. Ja te elementy mam lakierowane ale oklejałem folią wylewaną o wzorze włókna węglowego.
bastek - 19-03-2012, 16:20
olosoft napisał/a: | Rozbieranie luster jest banalnie proste |
popieram. puknąłem przy wyjeżdżaniu z garażu - zeszło nic się nie połamało. obejrzałem, kilka zatrzasków na "klik"
|
|
|