Podlaskie - Rozpoczęcie Sezonu - Spring MM z Podlasia - 12 MAJA 2012r
JayChyl - 22-03-2012, 02:28 Temat postu: Rozpoczęcie Sezonu - Spring MM z Podlasia - 12 MAJA 2012r W związku z tym, że pogoda coraz bardziej przypomina okres wiosenny, czas i pora (pora i czas) zintegrować się na świeżym powietrzu, być może również przy grillu?
Większość Maniaków pochodzi z Białegostoku, więc tam będzie trzeba poszukać dobrego miejsca na łonie natury.
Białostoczanie, zaoferujcie swoje propozycje dotyczące miejsca gdzie można by w okolicach Białegostoku zrobić grillowy spot. Niegdyś padły propozycje na okolice Czarnej Białostockiej.
Co do dat, to proponuję następujące:
12 Maja 2012
EDIT: UWAGA UWAGA UWAGA: 12 Maja oby wypaliło !!!
Spot odbędzie się w sobotę 12 MAJA 2012r. o godzinie 14:00 w miejscowości Czarna Białostocka, dokładniej nad zalewem Czapielówka.
Poniżej w linku znajdują się mapki dojazdu:
http://forum.mitsumaniaki...1055867#1054799
Zapraszamy !
Arktic - 22-03-2012, 07:43
Super nareszcie jakieś spotkanie. Jeśli chodzi o mnie to odpowiadają mi wszystkie terminy po 31 marca no chyba ,że spot odbył by się po południu tak więc
14 kwietnia- Arktic
21 kwietnia- Arktic
12 maja- Arktic
Co do miejsca to faktycznie w Czarnej Białostockiej jest fajny zalew ale czy można tam grillować tego nie wiem, może jest ktoś z Czarnej lub okolic kto mógł by podać jakieś szczegóły?
Pozdrawiam
mitsu_pl - 22-03-2012, 13:08
Jestem za, a nawet przeciw, Co do daty, to u mnie jest tak, że w ostatniej chwili będę wiedział czy mi odpowiada czy nie, więc na 50% się stawie w każdym wyznaczonym terminie.
Przy okazji, z wstępnych informacji wynika iż 29 maja tego roku odbędzie się kolejny już bodajże 4 rajd grajewski, więc wszystkich chętnych zapraszam, więcej szczegółów jak sam, będę więcej wiedział - dobra okazja do kolejnego mini spotu
marycjusz - 22-03-2012, 13:49
CZARNA BIAŁOSTOCKA SUPER!
CO DO TERMINU OBSTAWAŁBYM ZA JAK NAJPÓŹNIEJSZYM ŻEBY CIEPLEJ BYŁO - CZYLI W MAJU - MOŻNA BY WŁAŚNIE (OBY JUŻ POGODA BYŁA - A PONOĆ MA BYĆ) WZIĄĆ NAMIOTY I POGRILOWAĆ, NAPIĆ SIĘ PIWKA ITD.
W CZARNEJ JEST DUUŻO MIEJSCA NA GRILOWANIE, FULL MIEJSCA NA NAMIOTY, ITD - NO I TAM ZA DARMO WSZYSTKO, WJEŻDŻAMY I RZĄDZIMY BEZ PROBLEMU , A NAWET WĘDĘCZKI MOŻNA WZIĄĆ
CZARNA BIAŁOSTOCKA I NIE WIDZE LEPSZEGO MIEJSCA W OKOLICY BIAŁEGO.
JEŻELI CHODZI JESZCZE O TERMIN TO JA DOPASUJE SIĘ DO KAŻDEGO, ALE TAK JAK MÓWIĘ NAD ZALEWEM NAJLEPIEJ JAKBY JUŻ BYŁO CIEPŁO - BĘDZIE O WIELE PRZYJEMNIEJ
JayChyl - 22-03-2012, 14:02
To poczekajmy na wypowiedź innych z podlasia
marycjusz - 22-03-2012, 14:09
No własnie - pytanie tylko o jaką formę sporu chodzi ? Spotykamy się wieczorkiem, jemy kiełbaskę z grilla i wracamy do domu, czy może właśnie namioty i nocujemy ?:)
Bo jeżeli spotkanie ma być tylko "na chwilę" to wystarczy lotnisko w Białym.
Fajna miescówka jest też w Supraślu - gdyby miał być spot tylko np. na jeden wieczór to w Supraślu jest fajny klimat i spory parking koło dworca PKSu. - zaraz za nim jest zejście nad rzekę i miejsce na grilla również
JayChyl - 22-03-2012, 15:20
Niekoniecznie wieczór.
Przecież można np ustalić godzinę 14:00 i spędzić całe popołudnie, wieczór oraz pół nocy. Razem pewnie z 10 godzin. Wtedy to i nocowanie nie potrzebne
marycjusz - 22-03-2012, 15:41
No tak, ale wtedy piwko nie wchodzi w grę a sama kiełbaska bez piwka jakoś tak nie pasuje hehe
JayChyl - 22-03-2012, 17:08
No to faktycznie. Ciekawe czy jest jakiś ośrodek tam nad zalewem w Czarnej Białostockiej? Coś taniego i aby miało trochę miejsc.
Arktic - 22-03-2012, 17:21
Obiło mi się w ze4szłym roku o uszy ,że w Wasilkowie było oczyszczane to jeziorko/staw czy jak to tam nazwać a obok jest hotel Jard nigdy w nim nie byłem więc nie wiem jaki jest standard i jak wyglądała by sprawa grilla ale przynajmniej jest się na czym przekimać. Osobiście też wolał bym Czarną Białostocką ale nie wiem jak tam wygląda sytuacja z noclegami, bo pod namiotem nie bardzo chce mi się męczyć(może być jeszcze trochę za zimno szczególnie nad wodą).
JayChyl - 22-03-2012, 18:17
http://meteor-turystyka.p...lostocka,0.html
Nawet od 15zł za nocleg i blisko do centrum.
marycjusz - 22-03-2012, 19:16
Jak tam sobie chcecie, ja w Czarnej zawsze pod namiot śmigam i na rybki i na grila i po prostu zachlać się z kumplami Tam jest naprawdę spoko. No ale jak wam w namiotach zimno to kto chce może załatwiać sobie noclegi w linku od JayChyla
W Wasilkowie faktycznie ponoć wszystko ładnie ogarnęli - ja spróbuję coś się dowiedzieć w tym temacie, a wekend skoczę tam zobaczyć jak warunki itd
JayChyl - 22-03-2012, 20:22
Jak masz aparat to mozesz bardziej szczególowe fotki zrobić.
Zebym mieszkał w Białym to bym szybko sprawę ogarnął
marycjusz - 22-03-2012, 20:24
Hehe, mogę być Twoim małym pomocnikiem jak trzeba
Foty będą, a jakże
benq - 22-03-2012, 20:34
Myślę że pod namioty to raczej za wcześnie. Ale jeśli ma być taki zlot na piwko to przekimać się gdzieś trzeba. Mi tam w zasadzie każdy termin pasuje oprócz 31 marca.
Jakby kogoś jeszcze interesowało to znam świetną miejscówkę tyle że jest to 60 km od Białegostoku na wschód - kierunek Krynki. Znam gościa który robi tam różne imprezy - kiedyś z nim rozmawiałem bo miałem robić wieczór kawalerski za 20 zł jest nocleg i jakieś drobne przekąski - smalczyk ze skwarkami . Piwo jest bo jest tam bar - tani.
Ogólnie miejsce jest super bo w zasadzie w środku puszczy - naokoło las w odległości kilkuset metrów, ogólnie cisza i spokój. Po środku placu można rozłożyć ogromne ognisko. Sam lokal został przerobiony ze stodoły i wygląda świetnie.
Droga dojazdowa tylko nie ciekawa bo każdy kto jechał na Krynki pewnie wie jak tam asfalt wygląda.
Jestem w stanie w ten weekend pogadać z właścicielem i skombinować jakieś fotki jeśli oczywiście ktoś byłby zainteresowany.
|
|
|