To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero I - Tylny przedni most

waclaw2727 - 05-04-2012, 17:38
Temat postu: Tylny przedni most
jak można rozróżnić przełożenia w mostach? mam 2 mosty od pajero I i jeden od drugiego się rożni grucha chcę jeden sobie zostawić ale nie wiem który będzie mi pasował proszę o pomoc jak je rozróżnić . i też jak można sprawdzić przednie dyferencjały czy będ± pasować.
zbyszekm2 - 05-04-2012, 17:43
Temat postu: Re: Tylny przedni most
waclaw2727 napisał/a:
jak można rozróżnić przełożenia w mostach? mam 2 mosty od pajero I i jeden od drugiego się rożni grucha chcę jeden sobie zostawić ale nie wiem który będzie mi pasował proszę o pomoc jak je rozróżnić . i też jak można sprawdzić przednie dyferencjały czy będ± pasować.

Jesli założysz o innym wymiarze gruchy, to bedziesz miał albo za krótki wał albo za dług. Przełozenie jest na takiej naklejce z tyłu mostu. Jesli nie to zostanie odkręcenie delka i policzenie zębów.

waclaw2727 - 05-04-2012, 21:48
zbyszekm2 napisał/a:
waclaw2727 napisał/a:

Jesli założysz o innym wymiarze gruchy, to bedziesz miał albo za krótki wał albo za dług. Przełozenie jest na takiej naklejce z tyłu mostu. Jesli nie to zostanie odkręcenie delka i policzenie zębów.

nie ma tam nic prócz rdzy więc muszę odkręcić dekiel i policzyć zęby :(
na przednim mam jak±¶ naklejkę czy co¶ takiego ale nie wiem co to jest

jabol66 - 01-06-2012, 01:06

a nie masz ich z Pajero II bo jeżeli mniejsza badz wieksza to w dwojce oznaczalo to blokada badz bez
waclaw2727 - 05-06-2012, 18:26

jabol66 napisał/a:
a nie masz ich z Pajero II bo jeżeli mniejsza badz wieksza to w dwojce oznaczalo to blokada badz bez
jeden jest z jedynki na 100 % bo mam taki sam w moim pierwszym mi¶ku aa ten drugi jest identyczny jak znajomy ma w galopie a to się równa z pajero II
skiba19854 - 17-07-2013, 08:06
waclaw2727 napisał/a:

Przełożenie mostu można odczytać z tabliczki znamionowej pod mask±, o ile się nie mylę jest to TRANS AXLE np 4875