[97-04]Galant EAxA/W - Centralny i climatronik, a ingerencja w zegarek.
Anonymous - 05-04-2012, 21:58 Temat postu: Centralny i climatronik, a ingerencja w zegarek. Znajomemy nie działał zegarek, w sensie ze w ogole nie bylo wtyczki. Kable od wtyczki byly schowane w desce. Po wyjeciu ich okazalo sie ze sa do nich dorobione jakies dodatkowe kable ale nie polaczone z niczym. Kable zostały odizolowane od tych dorobionych i tak zostawione. Wtyczka do zegarka bedzie po swietach dopiero. I teraz pytanie bo dzieja sie jakies dziwne rzeczy. Przestał działac centralny zamek, a climatronic za kazdym razem resetuje sie do ustawien podstawowych tak jakby po odlaczeniu aku.
Czy zegarek, a raczej niepodlaczone kable moga miec z tym cos wspolnego?!??
komarsnk - 05-04-2012, 22:08
Może podtrzymywanie zasilania ECU i climatronica było zasilane stałym +12V zegarka? I jak szarpnęliście, żeby sprawdzić gdzie kable "idą" to cudowne połączenia się rozeszły?
Nie chcę psioczyć ale podejrzewam tam niezłe druciarstwo...
Tomek - 05-04-2012, 22:10
bez prześledzenia dokładnie tych kabli, nie dojdziesz raczej co, kto tam namieszał
ale pewnie jest tak jak pisze komarsnk, albo podobnie
Owczar - 05-04-2012, 23:06
Brzucho, spalony bezpiecznik pod maską w żółtej ramce. A centralny działa, ale na włączonym zapłonie.
deejay - 05-04-2012, 23:18
Owczar napisał/a: | Brzucho, spalony bezpiecznik pod maską w żółtej ramce. A centralny działa, ale na włączonym zapłonie. |
Juiceman - 05-04-2012, 23:45
Te w żółtej ramce lubią się palić
polaff - 07-04-2012, 19:38
ja miałem identyczny problem, dodatkowo po wyjęciu kluczyka i otwarciu drzwi resetowało mi się również fabryczne radio wraz z fabryczną zmieniarką CD.
Nikt na forum mi nie umiał pomóc więc oddałem auto do elektryka, stwierdził, że problem był z doprowadzeniem zasilania do małej skrzynki bezpieczników (tej pod schowkiem). wydaje mi się, że to identyczny problem: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=71201
|
|
|