To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] Outlander 1 - Felgi od Lancera EVO, czy wejdą, czy

JKmotors - 11-04-2012, 10:34
Temat postu: [I 2.0T] Outlander 1 - Felgi od Lancera EVO, czy wejdą, czy
Witam. Sporo wyszukałem o oponach, ale nie zauważyłem nic o felgach. A właśnie jestem w trakcie skłądania drugiego kompletu kółek na lato :) .

Mitsubishi Outlander (oryginalne): Type RE, 17 X 6,5 JJ, OFS 38, PCD 114.3
Lancer EVO ENKEI: 17 x 8'' OFS 38, PCD 114,3

Czyli różnica jest tylko w szerokości felgi... Korzystając z tego narzędzia: http://www.1010tires.com/...Calculator.asp, wypuło, że felga będzie 19mm bardziej wystawać w obie strony (ma ten sam offset, więc symetrycznie odstaje prawo lewo). Czy te 19 mm będą krytyczne, i felga się nie zmieści? Jak myślicie? :) .

Bartek - 11-04-2012, 11:08

JKmotors, Mam takie felgi i nawet całe koła, jakbyś chciał zrobić przymiarkę, to nie widzę przeszkód :)
JKmotors - 11-04-2012, 15:28

Dzieki za propozycję. Ale sprzedawca twierdzi, że te felgi zakłądali na oba Outki i jedynkę i dwójkę, i śmigały, więc... Decyzja podjęta, felgi już lecą :) .

Pojutrze pewnie będę składać, więc moge podjechać ale w celu pochwalenia się ;) . O ile oczywiście wejdą...

[ Dodano: 21-04-2012, 11:10 ]
Weszły :) . Efekt jest mega kapitalny. Jak tylko się zbiorę w sobie zrobię zdjęcia. Dzięki za pomoc :) .