To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] ZDERZAK POD WYCIĄGARKĘ

Chudy - 18-04-2012, 23:36
Temat postu: [2.8 TD] ZDERZAK POD WYCIĄGARKĘ
Witajcie.
Czy ktoś z Was ma i może udostepnić jakies rysunki, wymiary itd żeby zrobić przedni zderzak pod wyciągarkę?
Chyba, że zacie kogoś kto z Wrocławia lub okolic może taki zderzak zrobić.
Czy trzeba coś przerabiać lub zmieniać w zawieszeniu jak się taki zestaw z wyciągarką założy?

gołąb - 19-04-2012, 07:33

Prymuswwl ostatnio zakładał wyciągarkę - po prostu nie zakładał środkowej części zderzaka. Ale On nie miał oryginalnej płyty pod wyciągarkę i wyszło mu coś, że wysoko jest zamontowana, co uniemożliwia założenie zderzaka.
Jeśli chodzi o zawias to podniósł go na drążkach, ponieważ przód auta znacznie opadł...

jawaldek - 19-04-2012, 11:40

Chudy napisał/a:
itd żeby zrobić przedni zderzak pod wyciągarkę?

może coś Ci to podpowie :)

Gene - 19-04-2012, 11:55

Chudy napisał/a:
Chyba, że zacie kogoś kto z Wrocławia lub okolic może taki zderzak zrobić.

Pogadaj z Bartkiem z Eskapada 4x4.
Cytat:
Czy trzeba coś przerabiać lub zmieniać w zawieszeniu jak się taki zestaw z wyciągarką założy?

Nie trzeba ale warto to zrobic. Ladne paredziesiat kilogramow stalego obiazenia nie bedzie bez znaczenia dla pracy zawieszenia. Mozna podkrecic na drazkach ale trzeba to robic z umiarem a najlepiej wymienic na heavy duty.

jawaldek - 20-04-2012, 18:15

Chudy napisał/a:
nie popełnij takiego samego błędu jak ja w amoku rozpędu i za radą warsztatu ( wiadomo chciał zarobić) zrobiłem najpierw zawieszenie a potem różności "wieszałem" na samochodzie :oops: :mrgreen: skutek-->> w krótkim okresie czasu zmieniałem powtórnie całe zawieszenie tzn sprężyny a i przy okazji amorki. Wszystko firmy http://www.lovells4x4.pl/...ntpage&Itemid=2