To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Carisma] dywaniki

lays22 - 30-04-2012, 13:09
Temat postu: [Carisma] dywaniki
Jakie dywaniki do samochodu są lepsze welurowe czy gumowe? Obecnie mam gumowo-welurowe ale są złe delikatnie mówiąc bo odkleja się materiał od gumy i brzydko to wygląda. Dlatego muszę zainwestować w nowe.
Może ktoś z Was ostatnio zaopatrywał się w jakieś, jeśli tak to podajcie linki z allegro albo jakieś inne strony internetowe gdzie można kupić godne polecanie dywaniki.

cwaniak - 30-04-2012, 13:31

Osobiście na lato zakładam dywaniki welurowe,a na zimę gumowe
sutsab - 30-04-2012, 22:45

Ja śmigam z gumowymi. Na podwórku pod pracą często błoto i piachu pełno, welur by się nie sprawdził a gumowe i tak bardziej mi się podobają.
Kupiłem we wrześniu takie:
http://allegro.pl/volvo-s...2248011509.html
i mogę polecić ;)

remi - 01-05-2012, 10:47

kolego więc moja teoria jest taka: w zime gumowe w lato welurowe.
Robię to dlatego, że w zimę - wiadomo śnieg itp. W lato zakładam materiałowe bo tez wiadomo po zimie jest w aucie wilgotno więc wszystko lepiej wysycha, jak założysz gumowe to pod gumą skrapla się woda i wszystko się kisi - szyby paruję itp. Jednak jak masz możliwość wysuszenia auta np. na własnym podwórku gdzie możesz systematycznie wyciągać dywaniki i otwierać drzwi to wszystko zależy od ciebie.
Dywaników gumowych nie kupowałbym przez internet bo wypada je powąchać :-) siostra kupiła dywaniki i nawet przez trzy dni ich w aucie nie miała bo nie szło wysiedzieć tak gumą dawały, poszła do marketu i kupiła inne. (no chyba, że masz namiar na jakieś sprawdzone i nie śmierdzące)
To tyle na temat mojej wiedzy o dywanikach.

xluki - 01-05-2012, 11:16

Ja ostatnio zakupiłem takie dywaniki http://allegro.pl/dywanik...254524050.html.
marecki338 - 06-05-2012, 07:10

osobiscie polecam dywaniki petexa http://allegro.pl/mitsubi...274563829.html. mam takie od 4 lat . z napisem volvo v40. nie ślizgają sie i są dopasowanie idealnie do podłogi czego nie mozna powiedzeć i tanich zamiennikach .
daron64 - 14-05-2012, 14:28

Ja po zakupie mialem jakies nie-ori gumowce, ale zakosilem dla brata szmaciaki z jego sluzbowego L200. Powiem, ze jakosc ori dywanikow nie powala.
zephyr - 17-05-2012, 12:07

ja mam welurowe oryginały a na nich gumowe bo szkoda, żeby się co chwile brudziły. Potem doprać ich nie idzie.
daron64 - 18-05-2012, 09:21

Skoro masz gumowe na wierzchu, to po co welur pod nimi? Nie ogarniam jaki to ma cel(przykryty welur)
Faraday - 18-05-2012, 10:32

Ja mam nieoryginalne welurowe na lato i gumowe na zimę.

Wszystko pięknie się doczyściło waniszem do dywanów i odkurzaczem :) Wyglądają prawie jak nowe.

Centosz - 18-05-2012, 19:02

A ja mam na lato i zimę gumowe firmy Patex.Kupiłem 3 lata temu.Bardzo dobra jakość.Polecam.
Batmanikus - 13-11-2013, 19:04

Zdecydowanie nie polcam welurowych z biedronki :mrgreen:
3 miesiące = 5500 km

(żadnej dziury nie zrobiłem specjalnie)

Dziś zmieniłem na gumowe Petex - zobaczy,y ile wytrzymają...

mateelv - 14-11-2013, 14:15

Batmanikus napisał/a:
Zdecydowanie nie polcam welurowych z biedronki :mrgreen:
3 miesiące = 5500 km

Obrazek
(żadnej dziury nie zrobiłem specjalnie)

Dziś zmieniłem na gumowe Petex - zobaczy,y ile wytrzymają...
,
Haha mam te same, nawet kolor się zgadza, tydzień temu wrzuciłem gumowe zimowe już, ale biedronkowo tak mocno mi nie siadły jak Tobie :mrgreen: Tak czy siak, przy welurowych zawsze jest problem z dywanikiem kierowcy.