ASX Techniczne - [1.6] Ocieranie i haczenie podczas skrętu kół w prawo (wolna
Jacenty - 15-05-2012, 16:00 Temat postu: [1.6] Ocieranie i haczenie podczas skrętu kół w prawo (wolna Witam wszystkich.
Zaobserwowałem w moim ASX bardzo niepokojące zjawisko - ocierania, jakby haczenia i strzelania podczas pełnego skrętu kierownicą w prawo przy małych prędkościach.
Podjechałem z tym wczoraj do ASO gdzie rozebrali i prześwietlili cały układ kierowniczy oraz hamulcowy. Pan z serwisu oznajmił że usterek nie wykrył i że jest to taka specyfika układu wspomagania, który to właśnie wydaje te dziwne i niepokojące dźwięki.
Byłbym wdzięczny za podzielenie się ze mną informacjami czy też coś takiego w waszych ASX ach występuje.
danny82 - 17-07-2012, 19:19 Temat postu: Re: Ocieranie i haczenie podczas skrętu kół w prawo (wolna
Jacenty napisał/a: | Witam wszystkich.
Zaobserwowałem w moim ASX bardzo niepokojące zjawisko - ocierania, jakby haczenia i strzelania podczas pełnego skrętu kierownicą w prawo przy małych prędkościach.
Podjechałem z tym wczoraj do ASO gdzie rozebrali i prześwietlili cały układ kierowniczy oraz hamulcowy. Pan z serwisu oznajmił że usterek nie wykrył i że jest to taka specyfika układu wspomagania, który to właśnie wydaje te dziwne i niepokojące dźwięki.
Byłbym wdzięczny za podzielenie się ze mną informacjami czy też coś takiego w waszych ASX ach występuje. |
Chyba wiem o czym mówisz.
Miałem podobnie ale przy pełnym skręcie w lewo i z lewej strony jakieś takie ocieranie, strzelania. Po długich przepychankach i 8 wizytach w serwisie, zaryzykowali i wymienili łożysko. Problem ustąpił.
|
|
|