To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - P:IKANIE, dĽwięki z kokpitu

Pawmitsu - 22-05-2012, 12:20
Temat postu: P:IKANIE, dĽwięki z kokpitu
Od wczoraj mi podczas jazdy, a nawet stania z wł±czonym silnikiem nieustannie co¶ pika w seriach od strony kierownicy, kokpitu, sa to serie piknięć i raczej nie chodzi o nizapiecie pasów. Co to może być? Innych sygnałów (lampek kontrolnych) nie widzę?
elektryk - 22-05-2012, 15:36

Ja znam takie odgłosy w o1.
1. piszczy przy zapalonych ¶wiatłach i otwartych drzwiach
2. puka/klika razem z migaczami
3. gwiżdże/piszczy wentylator nagrzewnicy
4. brum-przerwa-brum-dłuższ_przerwa-brum-przerwa-brum, itp, silniczki regulacji przednich ¶wiateł, jak nie mog± znaleĽć dobrej pozycji

Czy serie s± jako¶ powtarzalne? Czy masz jaki¶ immobilizer, alarm lub inne cudo, np zestaw do Bluetooth? W kabinie wszystkie elementy aktywne s± w ETACS (niebieskie pudełko) lub w skrzynce bezpieczników przypiętej do ETACS. Jest jeszcze w konsoli ¶rodkowej panel sterowania klim± i radio. Panel nie potrafi wydawać dĽwięków, a radio to już inna kwestia. W liczniku chyba może piszczeć tylko buzzer, ale trudno go pomylić z czym¶ innym.

Pawmitsu - 23-05-2012, 02:06

Były to elektroniczne dĽwięki, w seriach, 1, 4, 19, nawet 30 bipań, moze to dziwne, ale gdy dolałem oleju do silnika, bo było troche mało, skonczyły się, przynajmniej podczas próbnej jazdy.
Dzieki za chęć pomocy i szybka reakcję.
Mam nadzieję, że temat nie będzie już potrzebny.

[ Dodano: 27-05-2012, 15:22 ]
Jednak były to dĽwięki zwi±zane z alarmem, dałem rade to wyjasnić.