[96-02]Lancer CK0 - [CK1A 1.3] Świece zapłonowe
bernards - 25-05-2012, 12:40 Temat postu: [CK1A 1.3] Świece zapłonowe Witam!
Czy ktoś z forumowiczów może orientuje się jakie mają być świece do Lancera 1.3 12V z 1996 roku. Katalog NGK pokazuje do tego modelu BUR6EA-11 natomiast w książce serwisowej jest symbol BPR5ES-11.
Bardzo proszę o pomoc bo podczas rozgrzewania silnika trochę się przydławia także zacznę od świec!
krzysieg - 16-07-2012, 15:56
Katalog źle pokazuje , symbol z książki serwisowej jest dobry .
Możesz też założyć DENSO W16EPR-U11 ta sama jakość co Ngk a nawet lepsza .
Zakładam że silnik 4G13 ?
darkanian - 17-07-2012, 07:57
Katalog wcale źle nie pokazuje. Ja mam dokładnie NGK BPR5ES-11 i wszystko gra. Może to są te same świece tylko nowe i stare oznaczenie? Albo jedne platynowe a drugie zwykłe? Prawdopodobnie pasują obie. A DENSO, tak jak pisze krzysieg, też są bardzo dobre.
Tovija - 17-07-2012, 10:54
Polecam DENSO zdecydowanie. Odkąd założyłem te świece nie mam żadnych przygłupawych szarpnięć tak jak to było przy ngk. Dodatkowo przy wyciąganiu NGK ułamał mi się kawałęk porcelanki który omal nie wpadł do komory spalania...
TomekC - 26-07-2012, 13:50
Tovija napisał/a: | Polecam DENSO zdecydowanie. Odkąd założyłem te świece nie mam żadnych przygłupawych szarpnięć tak jak to było przy ngk. Dodatkowo przy wyciąganiu NGK ułamał mi się kawałęk porcelanki który omal nie wpadł do komory spalania... |
jak kolega wyżej , z NGK problem jest taki że obecnie dostępne u nas to produkcja z Francji i niestety jakość niższa te z Japonii były ok
mi niestety taki kawałeczek porcelanki wpadł i zrobił lekką ryskę
|
|
|