To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Lusterko od anglika?

sla - 03-06-2012, 22:56
Temat postu: Lusterko od anglika?
W dziale warsztat nikt mi nie odpowiedział. Może tutaj będzie lepiej.Znajomemu urwali lusterko w Lancerze którego kupił ode mnie/Czy lusterko od wersji angielskiej będzie dobre? Podobno ma inny kąt nachylenia podstawy i nie da się go właściwie ustawić,tak, żeby było odpowiednie pole widzenia. Czy to prawda?
Arktic - 04-06-2012, 05:38

Nie wiem jak będzie z lusterkiem do Lancera ale znajomy ma w swoim focusie lusterko lewe z anglika i poza tym ,że jest mniejsze niż w wersji EU to chyba w regulacji nie ma różnicy,
Pozdrawiam 8)

cefaloid - 04-06-2012, 07:48

Arktic napisał/a:
Nie wiem jak będzie z lusterkiem do Lancera ale znajomy ma w swoim focusie lusterko lewe z anglika i poza tym ,że jest mniejsze niż w wersji EU to chyba w regulacji nie ma różnicy,
Pozdrawiam 8)

Zaś w Corolli KOMPLETNIE nie da się takiego lusterka ustawić / używać więc nie brał bym tego za regułę.

Uwex - 04-06-2012, 08:28

Też bym nie ryzykował kupna anglika- mam to sprawdzone w Celice - tak jak piszesz inny jest kąt ustawienia podstawy (adaptera) lusterka i w efekcie nie ma możliwości ustawienia lusterka tak, aby mógł z niego korzystać kierowca ( za to pasażer jak najbardziej). Nie mówiąc już o tym, że samo szkło też jest inne, ale od biedy samo lusterko by podeszło, tyle, że musiałby zostać oryginalny adapter.
cns80 - 04-06-2012, 13:39

cefaloid napisał/a:
Zaś w Corolli KOMPLETNIE nie da się takiego lusterka ustawić / używać więc nie brał bym tego za regułę.
W Omedze to samo. Zniwelowałem efekt dając więcej podkładek pod jedną stronę żeby podstawa stała pod innym kątem, ale za wspaniałe to to nie jest.
ORZECH - 05-06-2012, 20:52

inny kąt - nic nie widac i nieda sie ustawic

Edit: usunięcie cytatu po wydzieleniu.

sla - 09-06-2012, 19:07

Lusterko kupione białe(najtańsze), obudowa przełożona i wszystko cacy. Tylko szkoda 200zł niepotrzebnie wydanych przez bydło dewastujące cudze samochody.
viker - 28-08-2012, 16:40

Ja mam lusterko od anglika od strony kierowcy w ramach awarii i kompletnie nie da sie ustawić, napewno szkło trzeba zmienic na asferyczne ale coś tam w środku musze porównać do koleżanki jak ona ma, a jak nie to kupie normalne i nie bede szkłem d... podcierał:)