To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Jak nie dac sie sennosci?

Hubeeert - 18-12-2006, 23:59

Chooper napisał/a:
Wydaje mnie się, że coś tu ma wspólnego ten system "ożywiania kierowcy" zimnym powietrzem,
Lepsza jest kawa a najlepszy bylby system wbijajacy w d*** szpilke ;-)
Chooper - 19-12-2006, 00:10

Hubeeert napisał/a:
Lepsza jest kawa a najlepszy bylby system wbijajacy w d*** szpilke ;-)

a redbara za OT czasem bys nie chciał :?: :mrgreen: 8)

Anonymous - 19-12-2006, 08:24

jesli chodzi na powage o to co powoduje ze nie chce sie spac to kawa raczej slabo dziala. na mnie np wogole. polecam sposob beduinow afrykanskich - zaparzasz mega-mocna herbate, potem czekasz az stanie sie jeszcze mocniejsza i powolutku pijesz. teina jest lepszym pobudzaczem niz kofeina a obydwa te srodki dzialaja najlepiej kiedy podane na zimno.
kiedys jezdzilem meganem i tam byl taki cwany zaglowek ktory mozna bylo wyregulowac tak, zeby czuc sie jak u mamusi w brzuchu - tak wygodnie i fajnie. sposobem na to zeby nie zasnac bylo wyregulowac go tak, aby wygoda przypominala stol z drewutni :D

Anonymous - 19-12-2006, 08:27

A jakie macie sposoby na senność nie za kółkiem? Bo na mnie np. kawa nie działa. Napojów energetyzujących jakoś nei uznaję. Ostatnie dni osotro dają mi się w kość - wczoraj już po 20 padałem, a położyłęm się spać przed 22. Wstałem 0 6.45 i jestem niewyspany. :(
Hubeeert - 19-12-2006, 09:28

Grzegorz - gimnastyka poranna - dziala cuda.

Powaznie mowie.

Anonymous - 19-12-2006, 09:43

Hubeeert napisał/a:
Grzegorz - gimnastyka poranna - dziala cuda. Powaznie mowie.
Dziś miałem gimnastykę z psem na świeżym powietrzu. Podziałało przez chwilę. Niestety chwilę potem znów było kiepsko. :?
JCH - 19-12-2006, 10:30

gregorbu napisał/a:
położyłęm się spać przed 22. Wstałem 0 6.45 i jestem niewyspany
Za długo śpisz po prostu.

[ Dodano: 19-12-2006, 10:31 ]
Hubeeert napisał/a:
gimnastyka poranna - dziala cuda
Taa, tylko jak się zwlec z łóżka :?
Anonymous - 19-12-2006, 10:36

JCH napisał/a:
Za długo śpisz po prostu.
Dzisiaj to wyjątek. Zazwyczaj śpię 6-7 godzin, a w weekendy 8-9. 8)
saphire - 19-12-2006, 12:43

Mój najlepszy sposób na senność za kółkiem jest rewelacyjny. Zawsze działa i zawsze się sprawdza tym bardziej że najczęściej wszelkie dalekie wypady zagraniczne odbywam nocą.

Jadę do momentu gdy poczuję że się robię śpiący - wtedy na najbliższej stacji benzynowej/parkingu/innym fajnym miejscu/brzegu dunaju/whatever robie natychmiastowy postój, wyciągam karimatę, kładę obok auta i idę spać na 3-4h

Znajomi którzy odbywali ze mną różne podróże pierwszy raz nie wierzyli że tak robię do czasu aż tak zrobiłem :) Kumpel nawet wylaz w nocy z auta swojego i mi fotę cyknął gdzieś o 3ciej rano gdy wielki wilczur przylazł mnie obwąchać gdy spałem na karimacie gdzies pod Budapesztem w drodze powrotnej z Chorwacji :D Innym razem gdzieś na przełęczy Żelazne Wrota też tak kimając suka przyszła i zabrała sandały szczeniakom do zabawy :D kupa śmiechu była ale fakt jest faktem - takie 3-4 h snu na karimacie czyni cuda.

PS. W ubiegłym roku kimałem tak gdzieś we włoskich górach w okolicach Asyżu a w tym roku kimałem tak pod Belgradem i w Macedonii tak że jakoś nie mam zahamowań co do miejsca - grunt by kimnąć chwilę :)

Anonymous - 19-12-2006, 12:53

saphire napisał/a:
Jadę do momentu gdy poczuję że się robię śpiący - wtedy na najbliższej stacji benzynowej/parkingu/innym fajnym miejscu/brzegu dunaju/whatever robie natychmiastowy postój, wyciągam karimatę, kładę obok auta i idę spać na 3-4h

Niektórzy mówią, że wystarczy pół godziny drzemki. Organizm dostaje wtedy energię na dobre kilka następnych godzin.

Grześku - 19-12-2006, 17:16

przepis na pobudzenie, dla ludzi ze zdrowym sercem (zakochani też mogą :wink: ) :

połowa plasterka cytryny posypana rozpuszczalną kawą - ugryźć przy samej skórce, popić.
Stosować nie częściej niż raz dziennie, po tygodniu zrobić przerwę (opcja detox w TC :mrgreen: ) bo pikawka się zbuntuje.
Efekt rewelka!

Anonymous - 19-12-2006, 20:19

Hubeeert napisał/a:
gimnastyka poranna - dziala cuda.
, najlepiej we dwoje , kiedy dzieci jeszcze śpią :mrgreen:
Anonymous - 19-12-2006, 22:15

Ja zawsze przed nocnym wyjazdem pije napój energetyczny nie bede wymieniał marki :P Mnie zawsze pomaga :D :D
akbi - 19-12-2006, 22:38

Kiedyś jechałem w nocy z Gdańska do Opola ...
Aśka mówiła co jakiś czas ..."zwolnij"
... ja zwolniłem, Aśka zasnęła, ja z nudów też zasnąłem. Obudziłem się obok skasowanego samochodu :(

.... od tamtej pory już nie zwalniam

Marcin-Krak - 20-12-2006, 00:38

Metoda kierowców tirów:
Kawa zaparzona na coca-coli. Nie wiem jak się to robi - nie próbowałem ;)
Podobno łapie się fazę na kilka godzin - nie śpi się ale też nie bardzo wiadomo co się dzieje dookoła. :roll: