Pajero II - [2.8 TD] klima
marcin d - 09-07-2012, 14:06 Temat postu: [2.8 TD] klima Witam wszystkich dzisiaj chciałem uzupełnić gaz w klimatyzacji i na chęciach się skończyło byłem u kilku mechaników i nic powiedzieli mi że zaworki do uzupełnianie są na sprężarce są nietypowe oni nie mają jakichś końcówek mam miśka z95r czy ktoś się spotkał z takim problemem proszę o radę.
Alberts - 09-07-2012, 23:13
Też dzisiaj uzupełniałem gaz w klimie. Z tym że u mnie było podejżenie nieszczelności więc w zakładzie do którego pojechałem najpierw podłączyli ustrojstwo do podwyższenia ciśnienia (jakimś gazem), a po stwierdzeniu że wszystko jest OK podłączyli drugie ustrojstwo co przez 20 minut robiło jakieś cuda a na końcu wydrukowało świstek że bardzo mu się podoba moje Pajero Oba ustrojstwa przyciągnęli spod ściany i jestem pewien, że żadnych końcówek nie zmieniali. Czyli końcówki muszą być jak najbardziej standardowe. No chyba, że masz jakieś zmoty.
marcin d - 10-07-2012, 08:17
Cześć z którego roku masz miśka zauważyłeś może gdzie podłączali ci to ustrojstwo
jawaldek - 10-07-2012, 08:46
Jeżeli byłeś u kilku ??? i powiedzieli że zaworki są inne to chyba masz jednak jakąś zmotę/przeróbkę ?????? tylko od czego ??? ->> jeśli samochodowa to powinno być standardowe.
Podłączenia są dwa->> jedno w okolicy filtra paliwowego drugie w okolicy lewego światła (stoją tyłem do samochodu) zaraz przy chłodnicy od klimy -->> są to srebrne rurki średnicy +/- 10 mm z zaworkami.
marcin d - 10-07-2012, 11:00
Witam u mnie nic takiego nie ma mechanik powiedział że są jakieś na sprężarce
zbyszekm2 - 10-07-2012, 11:02 Temat postu: Re: klima
marcin d napisał/a: | Witam wszystkich dzisiaj chciałem uzupełnić gaz w klimatyzacji i na chęciach się skończyło byłem u kilku mechaników i nic powiedzieli mi że zaworki do uzupełnianie są na sprężarce są nietypowe oni nie mają jakichś końcówek mam miśka z95r czy ktoś się spotkał z takim problemem proszę o radę. |
sprawdź na jaki gaz jest klima u ciebie, jest na sprężarce napisane.
Może ktoś dołożył klimę?
|
|
|