Pajero III - [3.2 DID] Wymiana alumulatora cisnienia ABS
trzmi3lu - 11-07-2012, 12:10 Temat postu: [3.2 DID] Wymiana alumulatora cisnienia ABS Witam!!!
Przymierzam sie do wymiany akumulatora cisnienia ABS i mam pytanie czy jest jakas specjalna procedura wymiany tego akumulatora czy poprostu wykreca sie stary i zakreca nowy ? Dodam, ze ubyło mi płynu hamolcowego (ok. 0.5l) i co sie pozniej okazało płyn dostał sie do akumulatora(najprawdopodobniej pękła w nim przepona).
Dziekuje z góry za odp.
pozdrawiam
zbyszekm2 - 11-07-2012, 12:22
klucz do odkręcenie i przykręcenie HBB, no i może będzie trzeba odpowietrzyć.
Szyszkowa - 12-07-2012, 08:13 Temat postu: Re: Wymiana alumulatora cisnienia ABS
trzmi3lu napisał/a: | Witam!!!
Przymierzam sie do wymiany akumulatora cisnienia ABS i mam pytanie czy jest jakas specjalna procedura wymiany tego akumulatora czy poprostu wykreca sie stary i zakreca nowy ? Dodam, ze ubyło mi płynu hamolcowego (ok. 0.5l) i co sie pozniej okazało płyn dostał sie do akumulatora(najprawdopodobniej pękła w nim przepona).
Dziekuje z góry za odp.
pozdrawiam |
Nie kwalifikujesz się na jego wymianę ? Swego czasu była akcja serwisowa - może jeszcze trwa ?
artmit1 - 17-07-2012, 17:06
Witam
A tak przy okazji - akumulator ciśnienia powinien być w kształcie czarnej gruchy czy srebrno - złotego walca ? Ja mam ten drugi , nie wiem czy właściwy.
Pozdro
zbyszekm2 - 17-07-2012, 17:11
artmit1 napisał/a: | Witam
A tak przy okazji - akumulator ciśnienia powinien być w kształcie czarnej gruchy czy srebrno - złotego walca ? Ja mam ten drugi , nie wiem czy właściwy.
Pozdro |
roczniki 00-02 czarna bańka, 03-06 srebrny walec.
trzmi3lu - 24-07-2012, 16:47
Witam!!!
Tak kwalifikuje sie na akcje serwisową, byłem w sobote i panowie z Automarket Rzeszów bardzo sprawnie i szybko to wymienili, oczywiście po uprzednim uzgodnieniu, nie zapłaciłem ani złotówki, a niewiele brakowało a kupiłbym za własne pieniądze, ale w pore sie dokopałem do informacji potwierdzających, ze moje auto sie do tego kwalifikuje
pozdrawiam
siersciunio - 24-07-2012, 17:28
Dzięki forum masz premie
|
|
|