Pajero Pinin - [1.8 GDI] Woda w kanałach nawiewowych?!!
lukasos84 - 16-07-2012, 22:06 Temat postu: [1.8 GDI] Woda w kanałach nawiewowych?!! Witam! Kilka dni temu pisałem o zapsutym nawiewie - problem naprawiony, a mianowicie silnik był zalany wodą. Rozebrałem schowek wyjąłem silnik dmuchawy, naprawiłem i działa. Ale niestety problem wody pozostał. Nadal leje się przy gwałtownym ruszeniu czy jeździ pod górę. Leje się z łączenia kanałów - jest to czysta woda i nie mam pojęcia skąd się bierze. Auo od początku stoi pod chmurką i nie było problemu dopiero od niedawna. Czy jest możliwe żeby kanał odpływowy od klimy był zatkany i woda leje się do środka samochodu? Czy demontował już ktoś kiedyś nagrzewnicę? Jak to zrobi, jak dobrać się do tych kanałów nad nagrzewnicą?
POMOCY!!
mstrucz - 18-07-2012, 23:05
Poszukaj sobie manuala w plikach do ściągnięcia. Tam jest wszystko obrazkowo przedstawione.
zbyszekm2 - 22-07-2012, 09:00 Temat postu: Re: Woda w kanałach nawiewowych?!!
lukasos84 napisał/a: | Witam! Kilka dni temu pisałem o zapsutym nawiewie - problem naprawiony, a mianowicie silnik był zalany wodą. Rozebrałem schowek wyjąłem silnik dmuchawy, naprawiłem i działa. Ale niestety problem wody pozostał. Nadal leje się przy gwałtownym ruszeniu czy jeździ pod górę. Leje się z łączenia kanałów - jest to czysta woda i nie mam pojęcia skąd się bierze. Auo od początku stoi pod chmurką i nie było problemu dopiero od niedawna. Czy jest możliwe żeby kanał odpływowy od klimy był zatkany i woda leje się do środka samochodu? Czy demontował już ktoś kiedyś nagrzewnicę? Jak to zrobi, jak dobrać się do tych kanałów nad nagrzewnicą?
POMOCY!! |
Musisz udrożnić odpływ od klimy. najlepiej z kanału, znajd.x wylot skroplin od strony podwozia.
|
|
|