[92-96]Galant E5xA - Ustawienie świateł E55
Anonymous - 20-12-2006, 15:02 Temat postu: Ustawienie świateł E55 Jak ustawia się krótkie światła w E55?
Ktoś może ma instrukcję lub jakiś szybki link z fotkami czym się to kręci - facet z przyrządem nie bardzo kuma o co chodzi w tym samochodzie, on zawsze w oplach działał...
macia - 20-12-2006, 19:57
Jeśli chodzi tylko o proste ustawienia to dokonuje się tego z wnętrza kabiny pokrętłem z prawej strony kierownicy, gdzie masz ustawienia od kąta padania światła w zależności od obciążenia samochodu. Możesz je zobaczyć na przykładzie mojego miśka . Jak jeździsz sam, to na 0 ustawiasz, albo na 1, im ciężej, tym wyższą cyfrę wykręcasz
Anonymous - 20-12-2006, 21:23
...a poza tym sa sruby (na srubokret gwiazdkowy lub klucz pod maska na "tylach" reflektorow, zdaje sie ze po dwie - jedna od ustawienia góra/dół i druga lewo/prawo. nie sa zbyt dobrze widoczne ale napewno znajdziesz.
[ Dodano: 20-12-2006, 21:24 ]
ta mina w okularach to mial byc rozmiar klucza ósemka....
Anonymous - 08-01-2007, 02:03
"Gwiazdkowy"? Tzn ten w kształcie gwiazdki 6-cio ramiennej tak?
Swoją drogą dobry patent. Nie udało mi się takiej śruby jeszcze obrobić, szkoda że nie jest popularniejszy..
Anonymous - 08-01-2007, 21:38
yyyyy srubokret gwiazdkowy to srubokret gwiazdkowy a ten klucz szescioramienny to zdaje sie inaczej imbusowy...
Anonymous - 09-01-2007, 00:45
Ale zakręciłeś No tak, srubokret gwiazdkowy to ten z gwiazdką (np.wkręty gdzie trzeba nocnego wiązania: łeb-bit), srubokret do ustawienia reflektorów to krzyżowy, 8 w okularach przy owych śrubach regulacji, to najpewniej nasadowy, natomiast imbusami reguluję... przerzutki
(właściwie przy "nasadowym" imbus powinien być "kluczem wpustowym")
Luz, zagiąłeś mnie.
Anonymous - 09-01-2007, 11:46
Celem uproszczenia - aby wyregulowac reflektory nalezy zajrzec pod maske; z tylu reflektorow przy kostkach od zarowek znajduja sie sruby, nalezy dokladnie sie im przyjrzec i dobrac ODPOWIEDNI klucz...
Anonymous - 10-01-2007, 17:07 Temat postu: Dziękuję:) Załatwiłem sprawę prosto - podjechałem do AUTOTW i znajomy niektórym z Was miły pan mi od razu ustawił na przyrządzie.
A dziękuję, bo będzie mi to niebawem potrzebne.
Anonymous - 10-01-2007, 22:17
Mnie zawsze kusi żeby samemu kręcić , a juz przy nastawianiu na przyrządzie, serwisant pyta co się stało z tymi reflektorami
Anonymous - 10-01-2007, 23:28
Na drzwiach od zaprzyjaźnionego garażu zaznaczyłem sobie kiedyś dokąd sięga odcięcie prawidłowo ustawionych świateł w moim samochodzie . Odmierzam odległość = szerokość otwartych drzwi, zamykam je i sprawdzam do kreski.
Anonymous - 12-01-2007, 00:38
ooo.. B.dobry pomysł:)
Szkoda że ja nie mam drzwi do ulicy, na której zostawiam Miśka
|
|
|