To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Pajero - Pajero 3.5 GDI Gaz

Marceloton14 - 29-07-2012, 22:51
Temat postu: Pajero 3.5 GDI Gaz
Witam, wszystkich forumowiczów.

Zamierzam kupić Pajero III z silnikiem 3.5 gdi. Chciałbym zapytać się ponieważ szukając w internecie wywnioskowałem że tylko instalacja gazowa LPdi nadaje sie do zamontowania w pajero. Czy moglibyście napisać mi co o tym sądzicie. Prosiłbym też o informacje co sprawdzić przed kupnem tego auta.

Pozdrawiam, Marceloton14

porscheee - 26-12-2012, 23:50

jezeli chcesz benzyne w pajero kup montero 3800 tam nie ma problemu z gazem , gdi to ciezki temat nie znam nikogo komu nie zaszkodził
plecho1 - 27-12-2012, 09:17

W GDI gaz praktycznie nie ma sensu, nie dość, że sama instalacja jest kilka razy droższa od tradycyjnej to jeszcze auto musi chodzić na benzynie w około 30%. Jeśli instalację taką dostał byś z nowym autem, to jeszcze się może opłacać ale przy montażu w używanym nie ma sensu. Dodatkowo jest bardzo mało warsztatów montujących i serwisujących takie instalacje.
Ja miałem Carismę GDI i też rozważałem montaż do niej instalacji gazowej ale po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw sprzedałem ją i kupiłem z silnikiem, który lubi LPG.

porscheee - 27-12-2012, 15:08

dokładnie i dlatego pajeroIII z 3800 motorem górą , a miałem to i to , pozdrawiam
romero - 27-12-2012, 18:30

plecho1 napisał/a:
który lubi LPG.

A to takie są :roll:

plecho1 - 28-12-2012, 07:53

LPG jest paliwem jak każde inne i przy odpowiedniej instalacji i właściwie wyregulowanej nie zauważy się żadnej różnicy. Od 12 lat jeżdżę na LPG różnymi autami i nigdy z tego powodu nie miałem problemów. Znam też kilka przypadków, kiedy ludzie mieli problemy z LPG ale jedynie dlatego, że z głupiej oszczędności założyli najtańszą instalację i do tego partaczy.