Komputery, RTV, AGD, Komorki - Import kontaktów z pliku tekstowego do outlook
gigant87 - 08-08-2012, 17:44 Temat postu: Import kontaktów z pliku tekstowego do outlook Cześć
mam mały problem,
wyeksportowałem kontakty z outlooka 2007 do dwóch plików, jeden z rozszerzeniem .txt i jeden z rozszerzeniem .csv
Ten .txt nie chce się teraz zaimportować do outlook 2010, importuje się w postaci zwykłych pustych kontaktów.
Ten .csv nie miał polskich znaków, więc hurtowo je dodałem (zamień wszystkie). No i teraz ten plik też się nie importuje.
Przy pliku txt mam wybierać jakieś mapy czy coś... Może tam źle coś robię?
Będę wdzięczny za pomoc - życie bez kontaktów w Outlooku i telefonie jest dość ciężkie
Mam jeszcze na gmailu, ale też bez polskich znaków.
akbi - 08-08-2012, 18:32
A nie mozesz otworzyc bezposrednio pliku *.pst odpowiedzialnego za kontakty, poczte, zadania itd...
Nie trzeba robic importow z Outlooka 2007 do 2010
gigant87 - 09-08-2012, 07:24
plik .pst zaginął wraz z przesiadką z Windowsa na Linux'a . Później była przesiadka w drugą stronę...
JCH - 09-08-2012, 14:34
Nie mam teraz dostępu do Outlooka więc nie bardzo pamiętam jak się tam robiło import ale może w ten sposób:
- plik txt (rozumiem, że tam masz polskie znaki i na tym pliku Ci zależy) wczytaj do Excela
- plik z Excela zapisz jako csv
- plik csv wczytaj do Outlooka
Przy wczytywaniu plików txt do Excela podaje się rodzaj kodowania znaków - może tam masz jakoś inaczej ustawione
gigant87 - 09-08-2012, 20:42
Dobry pomysł!
Na to nie wpadłem (nie wiedziałem, że z txt mogę zrobić csv za pomocą Excela ).
Spróbuję.
Dziękuję.
|
|
|