To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Avance Góra 2000rok, prośba o opini

tresorex - 23-08-2012, 13:03
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Avance Góra 2000rok, prośba o opini
Co sądzicie? Był już kiedyś na sprzedaż? Co może znaczyć: cena jest atrakcyjna,
przez telefon zainteresowanym wyjaśnię dlaczego.
?

Zauważyłem tylko przecierki na tylnym zderzaku...

http://otomoto.pl/mitsubi...-C25185554.html

Cytat:

Dodatkowe informacje
Cechy zewnętrzne:

alufelgi
Bezpieczeństwo:

ABS, poduszki powietrzne, immobiliser
Komfort:

el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy
Opis pojazdu

Auto zarejestrowane, wszystko 100% sprawne, cena jest atrakcyjna,
przez telefon zainteresowanym wyjaśnie dlaczego.
Zadzwoń to się dogadamy, pilne.

DANE TECHNICZNE:

MITSUBISHI GALANT 2.5 V6
Avance
2000 rok
Przebieg 201500km,
Skrzynia manualna

WYPOSAŻENIE:

-ABS
-CENTRALNY ZAMEK
-IMMOBILIZER
-WSPOMAGANIE KIEROWNICY
-4x PODUSZKI
-HALOGENY
-AUTOMATYCZNA KLIMATYZACJA
-ELEKTR. REG. LUSTERKA
-4xELEKTR. SZYBY
-RADIO CD

Więcej zdjęć wyśle zainteresowanym na email.
Auto znajduje się w miejscowości Góra koło Leszna / Rawicza woj. Dolnośląskie.
Kontakt 663 962 023

Tomek - 23-08-2012, 13:24

tresorex napisał/a:
Co sądzicie? Był już kiedyś na sprzedaż? Co może znaczyć: cena jest atrakcyjna,
przez telefon zainteresowanym wyjaśnię dlaczego.?

no jak to co, przekładany ANGLIK

robertdg - 23-08-2012, 13:32

tomek84 napisał/a:
przekładany ANGLIK
Nie wnioskujesz tego chyba po felgach :?:
tresorex - 23-08-2012, 13:35

@tomek84

Poznajesz to po czymś czy tak strzelasz?

Tomek - 23-08-2012, 13:41

robertdg, a Ty myślisz, że jestem głupi? (retoryczne pytanie)

to oczywiście tylko domysły, ale:

- felgi
- wszystkie znaczki na zewnątrz od anglika (sport na drzwiach, V6 sport na klapie)
- konsola w środku w drewnie, czyli przekładana na pewno, z jakiegoś powodu i w jakimś celu
- fotel pasażera wytarty dość, wygląda jakby służył kierowcy
- fotel kierowcy tym razem - nie ma regulacji odcinka lędźwiowego (na 90%, bo kiepskie ujęcie), co by mogło świadczyć, że to był angielski fotel pasażera

także albo anglik przełożony, albo ktoś miał Gala, kupił angielskiego avance i upchał co się da

jak jesteś zainteresowany to przedzwoń do właściciela, zapytaj też jakie ma dokumenty

tresorex - 23-08-2012, 14:06

Dzwoniłem... ma zrzarte nadkola, wypłowiały lakier na lotce, poza tym... zarejestrowany na 2-sobową ciężarówkę :?

Po mailu znalazłem że jest u nas zarejestrowany na forum... pisał o nim że to anglik, tomek84 piwo dla Ciebie 8)

Tomek - 23-08-2012, 14:08

strach się bać
tresorex, dzięki :)

[ Dodano: 23-08-2012, 14:10 ]
ale co do auta, to wygląda cacy, ładnie się prezentuje z dalsza
w środku kiepsko
nadkola (o ile zdjęcia dość aktualne) to nie są jeszcze takie złe

tresorex - 23-08-2012, 14:30

Dostałem m.in. takie zdjęcia:

robertdg - 23-08-2012, 15:50

tomek84, nie brałem emblematów jako wyznaczników, pomimo tego, że miałem takie podejrzenia, zwracałem jednakże uwagę na ścianę grodziową i detale wnętrza, które w jakis sposób mozliwe, że mnie zwiodły z tropu. Regulacja lędźwiowa fotela przy maksymalnym wychyleniu jest schowana za fotelem dlatego ten fakt też nie łatwo stwierdzić. Najlepiej weryfikować VIN, jednakże jeżeli właściciel twierdzi, że to przełożony anglik to nie ma co roztrząsać tej sprawy :-)
Tomek - 23-08-2012, 15:59

robertdg, ja wiem, ja wiem
ale zbyt wiele szczegółów dodanych do siebie

[ Dodano: 23-08-2012, 16:01 ]
a jeszcze wracając do ściany grodziowej, która to jak widać jest EU, to właśnie dlatego mnie to zastanawia, na jakich papierach jeździ auto?

zubrin - 23-08-2012, 23:23

tomek84 napisał/a:
a jeszcze wracając do ściany grodziowej, która to jak widać jest EU, to właśnie dlatego mnie to zastanawia, na jakich papierach jeździ auto?

no właśnie może w dowodzie jest 2,0 1997r :wink:

mackbeth - 24-08-2012, 07:09

Rany... czy komuś jeszcze się opłaca przekładać takie auta ( znaczy sienie najnowsze i relatywnie tanie w PL)... Rozumiem przekładkę Legnuma albo jakieś inne "szybsze" :D auto, ale zwykły cywilny samochód? nie rozumiem...
Marcino - 24-08-2012, 08:34

Jak masz np gala po wypadku, szkoda całkowita, nie popłaca sie go robić i masz na niego papiery.... to wrzwcasz na te papiery anglika i jezdzisz bez opłat rejestracuyjnych, jedynie przeglad u "znanego" diagnosty.
Jak rozbiłem moją carisme to po 4 latach znalazł sie gościu co ją "naprawił" ale miał kłopot z odebraniem zatrzymanego dowodu rejestracyjnego bo na jedenej z kopii umówy kupna sprzedzazy brakowało mojego podpisu jako wspołwasciciela - auto sprzedałem handlarzom któtrzy wystawiali go na czeęci nawet na allegro, ale paiery i VIN in został..:D

Tomek - 24-08-2012, 09:20

mackbeth napisał/a:
Rany... czy komuś jeszcze się opłaca przekładać takie auta ( znaczy sienie najnowsze i relatywnie tanie w PL)... Rozumiem przekładkę Legnuma albo jakieś inne "szybsze" :D auto, ale zwykły cywilny samochód? nie rozumiem...

z tego co pamiętam co pisał właściciel, to on nim jeździł w Anglii i tutaj wrócił, był ponoć w dobrym stanie, przełożył sam, więc koszty tylko części,
w takiej opcji może się opłacić
+ dodając możliwość wspawania "papierów", a jeszcze na 2.0 - interes życia

tresorex - 24-08-2012, 09:29

tomku, ocenisz kolejnego gala? http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=75073