[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Zegarek Colcie
Reba - 23-12-2006, 19:14 Temat postu: [CAxA] Zegarek Colcie Witam,
Czy to normalne w Colcie , że przy zgaszonym silniku i wyłączonych światłach zegarek cały czas palił się tak jak przy zapalonych światłach
Pozd. Reba
BUBU - 23-12-2006, 19:36 Temat postu: Re: Zegarek Colcie
Reba napisał/a: | Witam,
Czy to normalne w Colcie , że przy zgaszonym silniku i wyłączonych światłach zegarek cały czas palił się tak jak przy zapalonych światłach
Pozd. Reba |
Pytanie czy kluczyk w stacyjce , i przekręcony tak aby się kontrolki zapaliły (jeżeli tak to zegarek pali)
Reba - 23-12-2006, 21:01
No właśnie chodzi o to, że nawet jak kluczyka nie ma w stacyjce to zegarek pali się tak samo jak przy włączonych światłach (czyli na maxa)
BUBU - 23-12-2006, 22:03
No to wniosek że ktoś przed tobą coś z kabelkami kombinował i zegarek na stałe pod zasilanie podpiął, być może nastąpiło to przy montażu radyjka , albo cuś . Musiałbyś rozkręcić środkową konsolę i obejrzeć jak biegną przewody , czy przypadkiem nie zostały gdześ podłatane lub podmienione kabelki (innego wyjścia nie ma ). Inna sprawa że zegarek tak małe ilości prądu ciągnie że nie ma czym się przejmować
Pozdrowienia
Anonymous - 23-12-2006, 23:51 Temat postu: Re: Zegarek Colcie
Reba napisał/a: | Czy to normalne w Colcie , że przy zgaszonym silniku i wyłączonych światłach zegarek cały czas palił się tak jak przy zapalonych światłach |
Nie, to nie jest standard.
Musisz mieć gdzieś zegarek spięty na stałe (nie przez stacyjkę).
Misiek :) - 01-04-2009, 21:11
Nie chce zakładać nowego tematu. Czy ktoś wie, jak zrobić aby zegarek w moim CA0 nie przygasał po włączeniu świateł??
Anonymous - 01-04-2009, 21:28
Misiek napisał/a: | Nie chce zakładać nowego tematu. Czy ktoś wie, jak zrobić aby zegarek w moim CA0 nie przygasał po włączeniu świateł?? | Jeden z 3 przewodów (wydaje mi się, że czarno-zielony) jest przewodem od przygaszania. Wystarczy go odpiąć/odciąć.
Misiek :) - 02-04-2009, 18:20
były 4 przewody, czarny czerwo, niebieski i BIUAŁO-ZIELONY, który się okazał tym do przecięcia:)
dzięki, już działa
idas - 24-05-2009, 23:25
U mnie też zegarek zaczął się na stałe świecić (wcześniej nie świecił w ogóle-lutowałem kabelki odpowiednie do radia nowego i o dziwo zaczął świecić...). Nie przeszkadza mi to oczywiście, ale chciałem mieć pewność, że nie rozładuję akumulatora:) Więc proszę o info w razie niebezpieczeństwa to się tym jakoś zajmę:) pozdrawiam
Anonymous - 25-05-2009, 00:02
Mi sie zegarek caly czas swiecil i powodowalo to rozladowanie akumulatora. Oczywiscie nie z dnia na dzien ale jak wyjezdzalem na tydzien, a samochod zostawal to po powrocie musialem ladowac akumulator
idas - 25-05-2009, 00:48
SlaVkoEg i co z tym zrobiłeś? Wolałbym nie odpinać zegarka tylko zrobić "fabrykę":) z drugiej strony zastanawiam się ile taki ledowy zegareczek może ciągnąć prądu? Myślę, że mniej niż 100mA więc nie powinienem się martwić rozładowaniem aku chyba (minimalnie raz na dwa dni jeżdżę samochodem-najczęściej codziennie).
Anonymous - 25-05-2009, 10:02
Odlaczylem go i jezdze bez zegarka.
2Fast4U - 31-05-2009, 08:53
A ja przez ok. 2 dni miałam taki sam problem. Sprawdzając bezpieczniki zobaczyłam, że jeden jest spalony (ten od zegarka chyba, bo może być coś namieszane) i po wymianie bezpiecznika na nowy zegarek też cały czas świecił. Okazało się, że gdy wyjęłam stamtąd ten nowy bezpiecznik zegarek przestał świecić bez kluczyka i świeci prawidłowo czyli po przekręcenia kluczyka w stacyjce
Nie wiem czy moge jeździć bez tego bezpiecznika, ale jak narazie nic sie nie dzieje i dotychczas jeżdżąc ze spalonym też nic sie nie działo
Chodzi o bezpiecznik, który znajduje sie w lewym rzędzie i jest drugi od góry, 15A.
colt1995 - 31-05-2009, 10:43
ja mam taki proble mze po ustawieniu zegarka i po zgaszeniu silnika i wyuyjeciu kluczyka i po ponownym odpaleniu samochodu to zegarek pokazuje inna godzine...
krzychoo_soft - 04-06-2009, 10:04
Też tak miałem jak kolega colt1995. Analizujac instalację w aucie okazało się że jest namieszane coś - w kasecie bezpieczników pod kierownicą - był zrobiony mostek. I nie miałem jednego głównego bezpiecznika pod maską (taki duży 30A). Założyłem nowy, mostek zlikwidowałem i działa.
Później przełączyłem zegarek pod stałe +12 żeby mi świecił cały czas. Od tego czasu wszystko jest jak chcę by było. Auto na spoczynku nie konsumuje więcej niżeli 200mA z ciągle świecącym zegarkiem i systemem alarmowym.
|
|
|