To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Projekt koszulki regionalnej

wojzi - 08-09-2012, 01:04
Temat postu: Projekt koszulki regionalnej
Hej. Jakiś czas temu padł pomysł koszulki regionalnej. Myślę, że dobrym pomysłem byłoby wykorzystanie godła Małopolski i diamentów. MrV zrobił wstępny projekt: http://img337.imageshack....beznazwy2ty.jpg

Myślę, że z przodu można by jeszcze rzucić MitsuManiaki Małopolska, a z tyłu Małopolskie + nick z forum.

Jakieś sugestie do pomysłu, samej techniki wykonania koszulki (nadruk, wyszywanie). Jak macie jakieś pomysły to dawajcie.

Wojciech Bogacz - 08-09-2012, 11:52

Ciekawa inicjatywa - chętnie koszulkę taką bym nabył :)

Projekt jak widzę jednak składa się z godła - żadnej wzmianki o mitsu... Czekam więc na kolejny i chętnie się wypowiem co i jak.

Mr V - 08-09-2012, 18:01

Wojciech Bogacz napisał/a:
Ciekawa inicjatywa - chętnie koszulkę taką bym nabył :)

Projekt jak widzę jednak składa się z godła - żadnej wzmianki o mitsu... Czekam więc na kolejny i chętnie się wypowiem co i jak.

Bo to projekt godła a nie koszulki. Wojzi napisał, że jeszcze będzie napis MM i nick.

Wojciech Bogacz - 08-09-2012, 22:23

Mr V napisał/a:
Bo to projekt godła a nie koszulki. Wojzi napisał, że jeszcze będzie napis MM i nick.

Faktycznie. Przepraszam - źle doczytałem.... Tak czy siak - czekam z ciekawością co to powstanie :)

Tomek - 10-09-2012, 11:01

z jednej strony podoba mi się ten remake godła, ale z drugiej, to nie wiem czy to aby nie zahacza o kicz i tandetę

ale wolałbym zobaczyć projekt koszulki jako całości
bo takie godło pasowałoby na plecy, a tam znowu planowaliśmy dać napis "małopolskie"/"małopolska"

wojzi - 10-09-2012, 12:30

To może z innej strony. Nie wstawiamy diamentów nigdzie, a tylko orła zdejmujemy z tła godła, a wstawiamy na trzy diamenty, które wtedy zastępują planszę godła? Nie wiem, rzucam tylko pomysł.
Tomek - 10-09-2012, 12:47

i to jest chyba lepszy pomysł
zamiast czerwonego godła - trzy czerwone diamenty, mogłbyby być np. jakieś transparentne
i na dole mitsumaniaki ??
albo logo MM w tle

Marcin-Krak - 10-09-2012, 15:55

Ja bym proponował logo MM z przodu ( na sercu) :D
A z tyłu Małopolska.
Jak będzie napis małopolska - to nie wiem, czy orzełek jest konieczny? tym bardziej, że imho nie wielu on powie skąd jesteśmy ;)

Może ktoś zrobi rozeznanie po jakichś firmach jakby to wyglądało kosztowo, wprasowane, naszywane?

Można by się też zastanowić nad nickiem, na zwór koszulek piłkarskich.

Jackall - 10-09-2012, 17:53

Marcin-Krak napisał/a:
nie wiem, czy orzełek jest konieczny? tym bardziej, że imho nie wielu on powie skąd jesteśmy
godło małopolski jest podobne do godła polski więc pewnie spora część ludzi by się pomyliła.
Może gdzieś w tle diamentów lub loga MM wstawić kontury województwa?

Mr V - 11-09-2012, 17:48

to moja propozycja. Parę wyjaśnień:

1. Nick radzę zrobić inną czcionką niż Mitsumaniaki Małopolska, bo jest ona mało czytelna. Ta tutaj to pierwsza lepsza z brzegu.

2. nie wiem czy z tyłu piszemy też mitsumaniaki ? ja bym już odpuśił, bo zaraz cała koszulka będzie w napisach MM Małopolska ;)

mkm - 11-09-2012, 19:28

Mr V, mógłbyś zmniejszyć orła tak, aby diamenty były bardziej widoczne?
Marcin-Krak - 11-09-2012, 20:38

Mr V napisał/a:
2. nie wiem czy z tyłu piszemy też mitsumaniaki ?

Lepiej małopolska ;) lub małopolskie ;)

Mr V - 11-09-2012, 21:14

edit zrobiony w poscie z koszulką
Rebelias - 11-09-2012, 21:29

mkm napisał/a:
Mr V, mógłbyś zmniejszyć orła tak, aby diamenty były bardziej widoczne?

Dokładnie o jakies 30% zmiejszyć orzełka i będzie dobrze 8)

Jackall - 11-09-2012, 21:36

Przepraszam ale ten orzeł jakoś do mnie nie przemawia.
IMO zbyt mało kojarzy się z małopolską :| (dla ludzi z poza)