[02-06]Lancer CS0 - Popiskujący tył na zaciagniętym ręcznym
Bojar - 16-09-2012, 08:55 Temat postu: Popiskujący tył na zaciagniętym ręcznym Pojawił mi się od wiosny taki problem
Przy zaciągniętym ręcznym wsiadając lub wysiadając (zmiana obciążenia) słychać popiskiwanie jakiś sprężynek chyba od naciągu linek. Nie wiem jak to usunąć/nasmarować.
Może wiecie w czym problem? Sam ręczny działa bez zarzutu
robertdg - 16-09-2012, 09:24
Trzeba pastą ceramiczną przesmarować miejsca styku szczęk z tarcza kotwiczną i ogranicznikami, uprzednio wszystko elegancko wyczyścić
p_k - 18-09-2012, 17:32
Piszczenie przy wsiadaniu na ręcznym to problem marginalny. Mnie denerwuje regulacja ręcznego. W te wakacje robiłem remont zacisków + czyszczenie + smarowanie miedzią + nowe gumki + nowe prowadnice + malowanie na srebrno. Regulacja ręcznego doprowadziła mnie do białej gorączki. Przy solidnie działającym ręcznym obcierał jak diabli, a gdy go delikatnie poluzowałem łapie dopiero na ostatnim ząbku i do tego bardzo słabo.
Bojar - 19-09-2012, 11:29
robertdg - dzięki za informację.
Miałem jednak nadzieję, że obejdzie się bez rozbierania tyłu na co nie mam zupełnie ochoty
Przednie tarcze po wymianie i 5kkm znów lekko biją a obchodzę się z nimi jak z jajkiem
|
|
|