To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - Wycieraczki raz jeszcze

grumens - 06-10-2012, 11:08
Temat postu: Wycieraczki raz jeszcze
Witam,

Szukam mądrej głowy do problemu z wycieraczkami. Podczas jazdy potrafią zatrzymać się w połowie szyby. Przez jakiś czas nie pracują i potem jak gdyby nigdy nic ponownie wykonują swoją robotę. Niezależnie na jakiej szybkości objaw jest zawsze ten sam. Bywają tez chwile gdy muszę im pomóc ręcznie zastartować. W czym może tkwić problem?

Pozdrawiam

robertdg - 06-10-2012, 21:22

Sprawdź/popraw mase
grumens - 08-10-2012, 13:24

Faktycznie, wystarczyło poprawić masę. Wszystko działa jak należy. Dziękuję za pomoc.
nicram4 - 10-04-2014, 19:28

Witam. Pojawił się u mnie ten sam problem, tylko jest taka różnica, że ja nie wiem, co znaczy poprawić masę. ktoś podpowie? Dzięki P.S. Potrafię wyciągnąć, rozebrać oraz ponownie złożyć ten mechanizm pod kierownicą.
grumens - 01-07-2014, 11:37

Masa jest zaraz przy silniczku od wycieraczek pod maską po lewej stronie (stojąc przodem do maski) Pojedynczy przewód przykręcony do karoserii. Odkręć przeczyść i przykręć. Powinno pomóc.
nicram4 - 01-07-2014, 11:49

Szybka odpowiedź ;) Dzięki hahaha. Skoro wywołałeś mnie do tablicy to napiszę. Kawałek magnesu odłamał się w tej czarnej kopułce w silniczku wycieraczek i był problem z przepływem pewnie jakiegoś ładunku między tą cewką a magnesem musiałem wymienić kopułkę z tym magnesem.
KubaPoz - 19-09-2014, 16:52

Panowie a ma ktoś schemat/pinout wtyczki od przełącznika wycieraczek ??