To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY4A 2.0] Zdalne uruchomienie samochodu

Steph - 30-10-2012, 20:29
Temat postu: [CY4A 2.0] Zdalne uruchomienie samochodu
Dzisiaj pierwszy raz w tym sezonie odpalałem Lancera rano przy -1. Poźniej wracając z pracy niewiele lepiej, 2 stopnie z deszczem. Zmarzłem strasznie czekając aż się nagrzeje.

Wróciłem do domu i szukam opcji zdalnego uruchamiania. Ktoś ma jakieś doświadczenia?

Jest ciekawa stronka z USA o Viper Smart Start.
http://www.viper.com/SmartStart/

Można ściągnąć appa na telefon i z telefonu odpalać.

Ciekaw jestem czy ktoś ten system uruchomił na lancerze. Kupując Smart Start w USA trzeba kupić abonament w sieci 3G, ciekawe czy ma simlocka jakby włożyć polską kartę sim.

plecho1 - 30-10-2012, 20:55

Najdroższą sprawą będzie obejście immobilisera i jeśli masz manualną skrzynię, to za każdym razem będziesz musiał pamiętać o zostawieniu auta na luzie.
Trik - 30-10-2012, 22:47

Samochód najszybciej nagrzewa się w czasie jazdy obciążony, wystarczy 1-3 km przejechanych na obrotach rzędu 2,5-3,5 tyś, by ruszyło ogrzewanie (nawet zimą). Nowe silnki są odlewane z amelinium i bardzo szybko łapią temp, ale właśnie w czasie jazdy. Na postoju trwa to o wiele dłużej i na dodatek niezbyt dobrze może wpływać na silnik, z powodu słabszego smarowania (o ile czegoś nie pomyliłem). Był już gdzieś ten "problem" opisywany. Musisz pogmerać chyba w technicznym. Lepszym rozwiązaniem było by ogrzewanie postojowe zasilane paliwem. Uruchomisz parę min. wcześniej i sadasz do ciepłego wnętrza.
tokyo - 31-10-2012, 00:19

Witam
Do mitsubishi jest modul/fabryczny ktory odpala autko z pilota ( jest on traktowany jako dodatkowe immo). Jest on tylko na zamowienie.
My to nazywamy nagrzewanie autka przed wejsciem :) u nich to jest schlodzenia autka przed wejsciem.
Wiekszosc aut z usa nie ma immo.
Pozdrawiam

fargo - 31-10-2012, 14:26

Pewnego razu mój znajomy z Finlandii swoje stare Volvo parkował u mnie pod domem i rano wsiadając do swojego mało zawału nie dostałem jak się ta jego maszyna sama odpaliła bo była zaprogramowana na konkretną godzinę czyli 5 min przed wyjazdem. U niego na dalekiej północy to standardowe wyposażenie każdej fury. Na szczęscie u nas nie ma takich mrozów i misiek się szybko nagrzewa w czasie jazdy. :rolleyes:
RalfPi - 31-10-2012, 19:05
Temat postu: Re: Zdalne uruchomienie samochodu
Steph napisał/a:

Ktoś ma jakieś doświadczenia?

może to mało ambitne, ale ja się przyzwyczaiłem - grubszy płaszcz + czapka i rękawiczki.. będzie dobrze :)