Grandis Techniczne - Pod¶wietlenie deski
marco06 - 04-11-2012, 22:39 Temat postu: Pod¶wietlenie deski Witam, nie ¶wieci mi pod¶wietlenie pokrętła regulacji temp. Kto¶ wie jak się do tego dostać, by wymienić żarówkę? Próbowałem delikatnie poci±gać za pokretło, ale chyba nie tędy droga
PERLATOR - 12-12-2012, 00:54 Temat postu: Pod¶wietlenie Trzeba zdi±ć panel, ten w którym jest dzwignia zmiany biegów i wł±cznik ¶wiateł awaryjnych. Jest mocowany na zatrzaski(trzeba podważyć od strony schowka, pasażera) Będziesz miał dostęp do 2 wkrętów panela z pkrętłami ogrzewania. Po wykręceniu reszta jest zapięta na zatrzaski. Zejmujesz pokrętła i wyci±gasz cały panel rozpinaj±c wtyczki z przewodami które przeszkadzaj±. Od radia można nie wypinać. Na 4 wkręty przykręcony jest zespół sterowania ogrzewaniem. Odkręcamy je i już widzimy żarówki. Żeby je wyjć trzeba jeszcze rozpi±ć przedni± czę¶ć zespołu ogrzewania podważaj±c ¶rubokrętem. Powodzenia.
marco06 - 05-04-2013, 08:23
Musiałem wymienić silnik regulacji nadmuchów, więc musiałem rozebrać spor± czę¶ć deski, więc przy okazji wymieniłem żarówki, niestety nie ¶wiec± tak dobrze jak oryginały . Czy kolega wie może czy naszych mi¶kach wł±czniki przeciwmgielnych i regulacji lusterek s± pod¶wietlane. Trochę to irytuj±ce szukać ich w czasie jazdy noc±
PERLATOR - 05-04-2013, 10:31
Wymieniałem prawie wszystkie żarówki. Również w tych przyciskach. Oczywi¶cie żarówki s± wlutowane w kołnierze. Ale nie lutuj bo to trochę upierdliwe . Poprostu owiń druty żarówek za skrzydełka w kołnierzu. Oryginalnych żarówek nie dostaniesz. Pytałem w ASO. Trzeba wymieniać cały przycisk. Żeby ¶wieciły ja¶niej zdiołem gumowe nakładki z żarówek. ¦wiec± jasno ,tylko maj± żółte zabarwienie. Mi to nie przeszkadza. Bo mam wszystkie po wymianie.
marco06 - 05-04-2013, 20:52
"Poprostu owiń druty żarówek za skrzydełka w kołnierzu." nie bardzo rozumiem o co chodzi...? Mógłby¶ ja¶niej? Dzięki.
PERLATOR - 05-04-2013, 21:58
W przyciskach s± małe żarówki oprawione w plastikowy kołnierz . Jak rozbierzesz to sam zobaczysz.
marco06 - 09-04-2013, 00:28
Wymieniłem dzi¶ żarówki w przyciskach przeciwmgielnych, ale regulacja lusterek nie jest pod¶wietlana (brak miejsca na żarówkę) zgadza się?
PERLATOR - 09-04-2013, 08:26
Powiem szczerze że nie pamiętam. U mnie w tej chwili ,regulacja nie jest pod¶wietlona. Ale wydaje mi się że jest miejsce na żarówkę tylko u mnie nie było tej plastikowej oprawki na żarówkę.
marco06 - 09-04-2013, 11:10
Raczej regulacja nie jest pod¶wietlana, a otwór o którym piszesz nie wygl±da mi na miejsce na żarówkę.
PERLATOR - 09-04-2013, 11:50
Jak wróce z sanatorium to sprawdzę. Mam tutaj narazie inne zainteresowania.
NUFI - 11-04-2013, 14:25
marco06 napisał/a: | Wymieniłem dzi¶ żarówki w przyciskach przeciwmgielnych, ale regulacja lusterek nie jest pod¶wietlana (brak miejsca na żarówkę) zgadza się? |
regulacja lusterek nie jest pod¶wietlana
maniek68 - 20-01-2015, 22:58
marco06 napisał/a: | Wymieniłem dzi¶ żarówki w przyciskach przeciwmgielnych, ale regulacja lusterek nie jest pod¶wietlana (brak miejsca na żarówkę) zgadza się? | witam jak wyj±ć ten przycisk.
marco06 - 21-01-2015, 11:03
Trzeba "zanurkować" pod kierownicę, wypi±ć kostkę i wypchn±ć od spodu, trzymaj± się na zatrzaskach.
|
|
|