Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] naprawa silnika
krucjo - 26-11-2012, 18:24 Temat postu: [Cari 1.9DI-D] naprawa silnika Witam,
posiadam Carisme z 2000 roku po lifcie, 1.9 DID, 235 tys. km....
mam kilka problemów odnosnie autka==>
1. Sprzegła brak-ile +- podliczą mnie za wymianę?? nowe części w drodze...czy sam dałbym rade??
2.jakby tego było mało, auto zaczęło dziwnie CYKAĆ ...ściągnąłem osłonę i to chyba wtrysk-cały zapluty czymś czarnym co zrobic?? czy wykręcić wtryskiwacze poczyścić, do regeneracji, nowe??
robertdg - 26-11-2012, 21:07
krucjo napisał/a: | 1. Sprzegła brak-ile +- podliczą mnie za wymianę?? nowe części w drodze...czy sam dałbym rade?? | Conajmniej 400zł, jak wiesz w jaki sposób montuje się dwumasy to może dasz rade krucjo napisał/a: | 2.jakby tego było mało, auto zaczęło dziwnie CYKAĆ ...ściągnąłem osłonę i to chyba wtrysk-cały zapluty czymś czarnym co zrobic?? czy wykręcić wtryskiwacze poczyścić, do regeneracji, nowe?? | foto
deejay - 29-11-2012, 22:00
krucjo napisał/a: | .jakby tego było mało, auto zaczęło dziwnie CYKAĆ ...ściągnąłem osłonę i to chyba wtrysk-cały zapluty czymś czarnym co zrobic?? czy wykręcić wtryskiwacze poczyścić, do regeneracji, nowe?? |
Wypalona /wydmuchana uszczelka pod wtryskiem na 99,9% do wymiany . Do demontazu wtryskiwacz i cała okolica wtryskiwacza do pożądnego wyczyszczenia uważając przy tym na kawałki zgorzeliny aby nie wpadły do cylindra .
Wymiana kpl sprzegła ok 400-500 zł plus czesci ok 600-800 zł Oczywiscie technologicznie nowy wysprzeglik hydrauliczny który nie jest tani .
|
|
|