Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Probelm z kodami błędów w Cari 2000 po lifcie
mice666 - 10-12-2012, 22:28 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Probelm z kodami błędów w Cari 2000 po lifcie Witam. Mam problem z podłączeniem mojej Cari do kompa przez kabel VAG kkl połączyłem styki 1 i 4 i dalej evoscan nie wykrywa mojego skarbu. Nawet samo połączenie 1 i 4 pinu nie wyświetla błędów przez kontrolke:/ Co robie źle? załączam serię screenów zrobionych po nieudanej próbie połączenia. Żeby nie było czytałem poradniki, oglądałem filmiki ale chyba próbowałem już wszystkiego i dalej nic. Sterowniki do kabelka zainstalowane wg instrukcji. Piszecie ze przed 2001 nie działa kabel natomiast do 2000 włącznie działa spinka 1 i 4. u mnie nie działa ani to ani to.
robertdg - 10-12-2012, 22:34
Jak masz OBDII to zworka pinów nie jest konieczna i do odczytu błędów wystarczy scan-tool
mice666 - 10-12-2012, 22:43
wystarczy scan-tool? http://allegro.pl/listing...tring=scan-tool nic innego nie znalazłem...
znalazłem program nawet w jezyku polskim. Jutro rano przetestuje... wielkie dzięki... Rano dam znać jak poszło. A tak poza tym chciałem sprawdzić jak działa sonda lambda i tego chyba nim nie sprawdze:/
volve - 11-12-2012, 05:19
robertdg napisał/a: | Jak masz OBDII to zworka pinów nie jest konieczna i do odczytu błędów wystarczy scan-tool |
Jeśli kolega ma auto sprzed 2001r to jeszcze jest JOBD i raczej Scan-tool'em nie odczyta.
mice666 napisał/a: | Nawet samo połączenie 1 i 4 pinu nie wyświetla błędów przez kontrolke:/ |
Zapala się w ogóle kontrolka silnika przy odpalaniu auta ? Może żarówka przepalona ? Ewentualnie sprawdź, czy kontrolka po przekręceniu kluczyka na ON gaśnie sama, czy równocześnie z inną. Może sprzedający specjalnie zmostkował ją z inną kontrolką...
Drugą przyczyną może być uwalone gniazdo OBD lub kabel. Ogólnie to nie ma możliwości, aby po zmostkowaniu pinów 1-4 nie zapalała Ci się kontrolka silnika.
robertdg - 11-12-2012, 08:19
volve napisał/a: | Jeśli kolega ma auto sprzed 2001r to jeszcze jest JOBD i raczej Scan-tool'em nie odczyta. | 2000 rocznik idzie skanować na zworke albo na standard OBDII, wszystko zalezy od miesiąca wypustu, jeżeli forumowiczowi nie działa zworka przy założeniu, że nikt ie grzebał przy kości OBD to znaczy, że widocznie tam jest OBDII
mice666 - 11-12-2012, 08:30
teraz kontrolka silnika mi się świeci cały czas dlatego chciałem sprawdzić błędy. Byłem u mechanika po zakupie auta i połączył się z Cari wiec chyba jest dobrze... Dodam tylko tyle że gniazdo OBD II mam po stronie pasażera a nie kierowcy. Może to coś zmienia...
[ Dodano: 11-12-2012, 16:34 ]
i ze zwarymi pinami i nie... Juz nie rozumiem co jest nie tak... Możecie jakoś pomóc?
kamir - 11-12-2012, 18:29
mice666, A pod evoscana jakie dałeś sterowniki do kabla ??
Te co Ci przyszły z kablem czy te z TEGO tematu??
volve - 11-12-2012, 20:21
robertdg napisał/a: | wszystko zalezy od miesiąca wypustu |
Zgadza się
robertdg napisał/a: | jeżeli forumowiczowi nie działa zworka przy założeniu, że nikt ie grzebał przy kości OBD to znaczy, że widocznie tam jest OBDII |
Nie chce mi się teraz wyciągać kumpla do jego Cari, ale jak dobrze pamiętam, to przy OBDII też mruga kontrolka po zwarciu 1-4, tylko nie da się odczytac kodów z tego mrugania
mice666 - 11-12-2012, 22:39
Zaprosiłem drd1812 do siebie u udało się podpiąć... Czyli coś mam nie tak z kabelkiem. Wielkie dzięki za pomoc wszystko załatwione:] można zamknąć.
|
|
|