To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - ocena sedan kraków

Jarcev - 05-01-2013, 14:26
Temat postu: ocena sedan kraków
http://otomoto.pl/mitsubi...-C27409521.html , jako ze za niedługo chce przesiasc sie z galanta na lancera x zaczynam ogladac ogłoszenia, w gre wchodzi tylko sedan najlepiej z przodem od SB lub sam podmienie lub wersja GTS ale w manualu , ale do rzeczy co to za kombinacja ? ospojlerowania nie ma , przód jakby z GtSa i jeszcze ta cena .... oglądał ktos ?
gzesiolek - 05-01-2013, 17:58

Jarcev napisał/a:
chce przesiasc sie z galanta na lancera x

Wiesz co robisz? Przeciez to zupelnie inna klasa auta...

Co do auta to wyglada na calkowitego lysola z US (silnik i licznik US)
Cos jak u nas Inform (klamki nie lakierowane, kierownica bez sterowania radiem, klima manualna, felgi stalowe i pewnie brak kontroli trakcji)
Dolozona do niego navi i tuning dolot-wydech... no i LPG...

Nie wiem, czy w tej wersji byl taki dokladany przod, wiec stawiam dolary przeciw orzechom ze nie byl, a wtedy ten jest efektem albo klepania po sprowadzeniu z US (80-90% szans), albo wymiany wg widzimisie kupujacego (10-20%)

Generalnie auto podejrzane, ale cena nie jest jakas dziwnie niska. Wyprodukowany w 2007 czyli wg naszej w kraju nomenklatury jest to juz 6letnie auto...
Kiepka wersja wyposazenia... duzo wiecej raczej nie jest wart... nawet jak jest igielka...

Jarcev - 05-01-2013, 19:36

Cytat:
Wiesz co robisz? Przeciez to zupelnie inna klasa auta...
co masz na myśli?? Galant juz troche wiekowy a lancerem szczerze mówiąc nie jezdziłem jeszcze ...
gzesiolek - 05-01-2013, 20:16

Jarcev, Galant to auto w swoim czasie prawie premium klasy D... (choc niektorzy do klasy D zaliczali Carisme, a Galanta wyzej)
a Lancer X to jednak budzetowka klasy C...

Wiec przed podjeciem decyzji najpierw sie przejedz Lancerem...
Bo obawiam sie zawodu...

Nie ten silnik, nie to wykonczenie, nie to wygluszenie... ale ja Galantem jechalem tylko raz, wiec moze zbyt go idealizuje...

fargo - 06-01-2013, 12:26

Z której strony by nie popatrzeć to GTS to to nie jest :mrgreen:
juar_78 - 06-01-2013, 20:31

gzesiolek napisał/a:
Jarcev, Galant to auto w swoim czasie prawie premium klasy D... (choc niektorzy do klasy D zaliczali Carisme, a Galanta wyzej)
a Lancer X to jednak budzetowka klasy C...

Wiec przed podjeciem decyzji najpierw sie przejedz Lancerem...
Bo obawiam sie zawodu...

Nie ten silnik, nie to wykonczenie, nie to wygluszenie... ale ja Galantem jechalem tylko raz, wiec moze zbyt go idealizuje...

A miał ktoś okazje przesiąść się z Carismy do Lancera VIII ?

Jarcev - 10-01-2013, 20:33

rzeczywiscie , miałem okazje przejechac sie Lancerem , miałbyc lancer ( z powodu przywiązania do marki i wydawał mi sie ostatnim z słusznych Mitsu bo nowa lina w strone której podązac mają 3 Diamenty w ogóle mi nie podchodzi ) ale jakoś mnie nie przekonał :( Wybór padnie na Audi A4 b7 z nadzieją ze mitsubishi jeszcze keidys wróci do czasów swojej świetnosci. Dzieki za pomoc .
Lucas123w - 10-01-2013, 21:22

Z 2,5 V6 to tylko na EVO można się przesiąść a nie do auta dla ludu jakim jest Lancer w wersji cywilnej :D
Audi fajne jest i ma swój zadziorny charakter :D komfort też niczego sobie więc wybór zacny.

scoratir - 10-01-2013, 22:17

Audi A4 i lancer to delikatnie mówiąc nie ta półka cenowa. Już prędzej bym się zgodził gdybyś porównał wspomniane audi z galantem 06-x... No sam pomyśl. Galant jest nawet dużo tańszy, ale jest jeden zasadniczy problem... nie jest oferowany w europie. Z ciekawości sam zaglądnąłem... Audi zaczyna się od 125 000, a galant w przeliczeniu od 80 000. Dalej nie ta pólka cenowa :D
roarflex - 11-01-2013, 09:59

Może i inna półka cenowa, ale chyba ta sama klasa samochodów. A do galanta porównywałbym raczej A6.
gzesiolek - 11-01-2013, 10:28

roarflex, no właśnie A4 pozycjonowana jest tam gdzie Passat, Accord itp.... czyli jednak D... choc male auto klasy D ale jednak D...
a klasa Lancera jest A3, Golf, Octavia, Civic...

Wiec jak dla mnie i polka cenowa i klasa zupelnie inna...

wojzi - 24-01-2013, 04:57

juar_78 napisał/a:

Nie jako kierowca tylko jako pasażer i nie do VIII ale do X i powiem tak. Lancer może być, ale Cari lepsza.

Choć po uczciwości trzeba przyznać, że po Cari czuć już że wzornictwo nawet środka jest z wcześniejszej epoki

gzesiolek - 24-01-2013, 10:31

wojzi, ja za to w druga strone...

Przestrzen o dziwo w Lancer X wieksza... Zwlaszcza na nogi w drugim rzedzie...
Design wg mnie tez lepszy w moim Lancerku...
Materialy, tapicerka i wygoda kierowcy lepsza w Cari...

juar_78 - 26-01-2013, 15:01

wojzi napisał/a:
juar_78 napisał/a:

Nie jako kierowca tylko jako pasażer i nie do VIII ale do X i powiem tak. Lancer może być, ale Cari lepsza.

Choć po uczciwości trzeba przyznać, że po Cari czuć już że wzornictwo nawet środka jest z wcześniejszej epoki

Chyba pomyliłem cyferki. Chodziło o porównanie Cari do Lancera CS, kombi zasadniczo.

arci - 30-01-2013, 11:48

gzesiolek napisał/a:
Jarcev, (choc niektorzy do klasy D zaliczali Carisme, a Galanta wyzej)

Sorki za of t.. , ale chyba wszyscy zaliczali Cari do klasy D (płyta z S40)