To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Problem z wyłączeniem reduktora.

Pajeromaniak - 07-01-2013, 13:38
Temat postu: [3.2 DID] Problem z wyłączeniem reduktora.
Witam
Mam problem z wyłączenie biegów terenowych w Pajero z automatyczną skrzynią biegów. Zablokowały się na przedostatnim biegu terenowym. Gdy próbuję przełączyć wajcha stawia opór. Samochód stał w nieogrzewanym pomieszczeniu. Proszę o pomoc w znalezieniu przyczyny i jej usunięcia.
Pozdrawiam!

zbyszekm2 - 07-01-2013, 14:03

na czym polega ta trudność?
Pajeromaniak - 07-01-2013, 14:30

Sorry, prostuję wajcha pracuje normalnie tj. góra-dół lecz blokady się nie rozłączają i kontrolki sygnalizują załączone napędy. Mimo jazdy kilku kilometrów i próby rozłączenia napędów i blokady samochód dalej jedzie na włączonych napędach i blokadach.
zbyszekm2 - 07-01-2013, 17:30

proszę zadzwoń bo coś ciężko z tego pokapować 602-673-905
Pajeromaniak - 14-01-2013, 21:19

Krótka porada Pana Zbyszka przez telefon i wszystko jasne, Dzięki.
mikello - 16-01-2013, 22:34

Podziel się informacjami bo zdarzyło mi się ostatnio to samo, a rozłączyłem się dopiero gdy już zdesperowany zacząłem dzwonić na asistance :)
walecdaras - 13-02-2013, 14:40

Witam
też prosiłbym o odpowiedz w tym temacie bo niestety już 2-3 razy miałem taki kłopot. Występuje szczegulnie przy opadach deszcu ? chociaż ostatnio przy śniegu też się zdarzyło Musiałem załaczyć wszystkie napędy przy zawracaniu przez małe błoto śniegowe , a później nie bardzo chciały sie rozłaczyć - fak że miałem padnięty akumulator może miał coś z tym wspólnego .Ale kiedyś w trasie po przełaczeniu przy padającym deszczu na 4x4 nie chciał zgasąć napę po powrocie na x 2 , przejechałem ponad 100km i dopiero na jakiś parkingu zatrzymałem zagsiłem zapaliłem i dopiero przeszło . Czy ma to zwiążek z olejem w skrzyni ? auto ma 126000km przy 95 tyś była robiona wymiana. I przy okazji kiedy bym musiał zrobić następną ?

kriss499 - 23-03-2013, 13:05

Witam podłącze sie do tematu, mam ten sam problem jak auto jeździ po mokrej nawierzchni to miga kontrolka środkowa i nie da sie nic zrobić z napędami, a teraz przez przypadek włączyłem przedostatni napęd i nie chce wrócić na zwykłe 4x4 ma ktoś jakiś pomysł co można z tym zrobić?
mikello - 29-04-2013, 22:51

Dotyczy problemu jak wyzej w moim poscie...
Nie wiem, byc moze to moja ignorancja, byc moze nie doczytalem w instrukcji obslugi, ale od kiedy wylaczam tryby 4hlc i 4llc przy pozycji N to nie ma problemu z zalaczniem i wylaczaniem, wiec przyjalem ze tak sie powinno robic?

zbyszekm2 - 29-04-2013, 23:17

Tak.