To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - wysokie spalanie oraz problem z rannym uruchomieniem

zdzisek_09 - 07-01-2013, 15:47
Temat postu: wysokie spalanie oraz problem z rannym uruchomieniem
Witam niedawno kupilem galanta wiec postanowilem dolaczyc do waszego grona na tym forum.Moj problem wyglada tak spalanie mam dosyc wysokie bo wychodzi mi w miescie okolo 10-11l ropy wiem ze te silniki nie naleza do ekonomicznych ale to chyba troche za duzo.Druga rzecz to rano mam straszne problemy z odpalaniem nawet przy plusowych temperaturach musze go kilkakrotnie krecic a niekiedy nawet poczestowac plakiem,gdy juz raz odpali przez caly dzien mam spokoj ,zaznaczam ze swiece zarowe sa w porzadku,filtr paliwa wymieniony.Sory jezeli taki temat sie juz pojawil ale nie moglem go znlesc.Z gory dzieki za pomoc pozdrawiam
slavo_p - 07-01-2013, 22:26

pierwsze co bym sprawdził czy nie zapowietrza sie układ , czy rano pompka jest twarda , skoro swiece sągit to trzeba wkręcic czujnik zegarowy i ustawic kąt wtrysku .
zdzisek_09 - 10-01-2013, 20:59

3-4 razy musze podpompowac zeby grzybek byl twardy wiec bd musil posprawdzac weze i odpowietrzyc, a co z tym wysokim spalaniem?
slavo_p - 10-01-2013, 22:26

wymien filtr powietrza . Zmniejsz dawke paliwa na pompie ewentualnie poprawa kąta wtrysku

ps : mój gal tez pali 10 l :P jak mu cisne :P

zdzisek_09 - 10-01-2013, 23:28

filtr powietrza wymienilem ,musze z tym katem wtrysku cos popatrzec, a wiesz ktora to ta sruba od dawki? ja wlasnie nie wykorzystuje w pelni jego mocy i tyle pali :P
slavo_p - 11-01-2013, 01:43

http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30
wszystko jest na forum